Ραγδαίες εξελίξεις στην Καλαμαριά: Άλλαξε την κατάθεση του ο 23χρονος – Αναλυτικά οι αντιφάσεις του

    Ημερομηνία:

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από το αιματηρό περιστατικό που στέρησε τη ζωή σε έναν 20χρονο νεαρό στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης. Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν επίσημα στη σύλληψη του 23χρονου, ο οποίος νωρίτερα είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον νομικό του παραστάτη. Παρά την αρχική του προσπάθεια να παρουσιάσει μια εικόνα απόλυτης αυτοάμυνας, η εξέλιξη της ανάκρισης έφερε στο φως σημαντικές αντιφάσεις και μια μερική αλλαγή στη στάση του κατηγορουμένου.

    Ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του 20χρονου

    Ο 23χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του 20χρονου

    Στην πρώτη του επαφή με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ο 23χρονος επιχείρησε να στοιχειοθετήσει το επιχείρημα της νόμιμης άμυνας υπό συνθήκες ακραίας πίεσης. Σύμφωνα με τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από μια ομάδα πέντε ατόμων, οι οποίοι άρχισαν να τον χτυπούν με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα. Ο ίδιος περιέγραψε μια σκηνή όπου βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, ανήμπορος να αντιδράσει, μέχρι τη στιγμή που, όπως υποστήριξε, η τύχη ή οι συνθήκες έφεραν μπροστά του ένα όπλο. «Κάποια στιγμή ενώ ήταν πεσμένος κάτω είδε ένα μαχαίρι, το πήρε να αμυνθεί και χτύπησε τον 20χρονο, στον οποίο δεν σκόπευε να κάνει κακό», φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, προσπαθώντας να απομακρύνει το ενδεχόμενο του δόλου.

    Μια επιπλέον πτυχή που προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στις Αρχές είναι η αποκάλυψη πως ο θύτης και το θύμα δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο 23χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «εγώ το θύμα το γνώριζα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση της γνωριμίας τους ή το υπόβαθρο της σχέσης τους. Η δήλωση αυτή ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα, καθώς εξετάζεται πλέον αν η συμπλοκή στην οδό Αργοναυτών ήταν ένα τυχαίο οπαδικό επεισόδιο ή αν υπήρχαν προηγούμενες διαφορές που οδήγησαν στο μοιραίο ραντεβού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Δείτε ποια ακίνητα – “φιλέτα”, βγαίνουν στο “σφυρί” σε Πάτρα και άλλους Δήμους

    Στο «σφυρί» πρόκειται να βγουν μέσα στους επόμενους μήνες...

    Πάτρα: Το Δασύλλιο εκπέμπει SOS

    Το Δασύλλιο Πατρών παραμένει εδώ και χρόνια χωρίς ουσιαστικές...

    Αχαΐα: Προχωρά η κατασκευή του εργοστασίου απορριμάτων στον Φλόκα

    Κανονικά και µε ικανοποιητικούς ρυθµούς προχωρούν οι εργασίες για...

    Πάτρα: Οι νέες πλατείες που θα δημιουργηθούν στην Αγυιά και στην νότια πόλη

    Σάρκα και οστά πρόκειται να πάρει η πλατεία Ελλήνων...