Ρεκόρ δημιουργίας θέσεων εργασίας το πρώτο εξάμηνο του 2025 – Πάνω από 340.000 νέες προσλήψεις

Ημερομηνία:

Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου εξαμήνου του έτους 2025 και διαμορφώνεται στις 340.572 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου εξαμήνου έτους από το 2001 έως σήμερα.

PHILOXENIA

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σύμφωνα με τα οποία, αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2025, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.760.733 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.420.161, εκ των οποίων οι 853.609 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 566.552 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Επίσης, αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται τον μήνα Ιούνιο 2025, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων- αποχωρήσεων κατά 15.668 θέσεις εργασίας.

 

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ζάκυνθος: Σε κρίσιμη κατάσταση 29χρονη μετά από σύγκρουση μοτοσικλέτας με ΙΧ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα τον...

Πάτρα: Πότε ξεκινούν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Νωρίτερα από τα σχολεία ξεκινούν τη λειτουργία τους βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για...

Καμπανάκι για την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους – 650 οξείες δηλητηριάσεις σε ένα εξάμηνο

Αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά οξείας δηλητηρίασης από αλκοόλ μεταξύ ανηλίκων, σύμφωνα...

Ιόνια Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 22 Οκτωβρίου – Πού κλείνει λωρίδα

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις μακράς διάρκειας τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα...