Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

    Ημερομηνία:

    Τα ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση των οσπρίων με τη φρεσκάδα των λαχανικών. Είναι ιδανικό πιάτο όχι μόνο για χορτοφάγους, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια, καθώς αποτελεί πλήρες γεύμα με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα.

    Βήμα 1

    Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

    Βήμα 2

    Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

    Βήμα 3

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

    Βήμα 4

    Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Μπήκαν εξέδρες στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο κοντά στο Παμπελοποννησιακό

    Οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας στο Δημοτικό Θερινό...

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό για να τον ανεβάσουμε στη μεγάλη κατηγορία

    Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο ήταν ομιλητές σε εκδήλωση στο ίδρυμα «Σταύρος...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Φωτιά στο Κάτω Καστρίτσι! Συναγερμός στην Πυροσβεστική

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο Κάτω Καστρίτσι. Η φωτιά...

    Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο – Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας

    Με βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε η ηγεσία του...