Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

    Ημερομηνία:

    Τα ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση των οσπρίων με τη φρεσκάδα των λαχανικών. Είναι ιδανικό πιάτο όχι μόνο για χορτοφάγους, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια, καθώς αποτελεί πλήρες γεύμα με πλούσια γεύση και έντονο άρωμα.

    GLEARNET

    Βήμα 1

    Βράζετε τα ρεβίθια σε νερό με το φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό. Πετάτε τη δάφνη και το μπαχάρι.

    Βήμα 2

    Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

    Βήμα 3

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνετε τα ρεβίθια σε πυρίμαχο σκεύος (πήλινο ή γυάλινο) και ρίχνετε τη σάλτσα με τις πιπεριές από πάνω. Ανακατεύετε λίγο με τα ρεβίθια και τοποθετείτε από πάνω το δεντρολίβανο. Αν τα ρεβίθια δεν σκεπάζονται από τη σάλτσα, τότε προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το φυλαγμένο ζωμό τους.

    Βήμα 4

    Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα από πάνω. Αν στεγνώσει το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτετε λίγο ζωμό ακόμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Θρήνος στην Εγλυκάδα μια μία δυνατή και υπέροχη γυναίκα! “Εφυγε” η Ασπασία Κομπολίτου – φωτό

    Ασπασία Κομπολίτου: Μια δυνατή γυναίκα που άφησε το αποτύπωμά...

    Νίκος Οικονομόπουλος: «Δεν σταματάτε να ασχολείστε με αυτό; Κούρασε»

    Οι τηλεοπτικές κάμερες συνάντησαν, το απόγευμα της Παρασκευής 3...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου για τα 51 χρόνια της ΝΔ: Σταθερή στις απόψεις μου, σταθερά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

    Από τον Εθνάρχη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, που σφράγισε την αποκατάσταση...

    ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ: Κάθε ψάρι… στον καιρό του

    Σεπτέμβριος: Εν αφθονία είναι η αθερίνα, ο γαύρος, οι ζαργάνες,...