Ρευματοκλοπή: Στα σκαριά αύξηση των προστίμων σε όσους «πειράζουν» τα ρολόγια

    Ημερομηνία:

    Στα χέρια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βρίσκεται η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της ρευματοκλοπής, μεταξύ των οποίων είναι και η κατακόρυφη αύξηση του προστίμου που θα επιβάλλεται σε όσους πειράζουν τα ρολόγια καθώς το ισχύον πρόστιμο εκτιμάται ότι δεν λειτουργεί αποτρεπτικά.

    Τα πρόστιμα για την ρευματοκλοπή που ισχύουν σήμερα θεσμοθετήθηκαν το 2017 με πρώτα με προσαύξηση τότε 70%, επί της μέσης τιμής. Ωστόσο, το ύψος του προστίμου είναι σχεδόν το ίδιο με το σημερινό κόστος του ρεύματος μαζί με την ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

    Για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου, θα υπάρχει μικρότερη προσαύξηση στο 50%, δηλαδή από τα 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα, πλέον θα διαμορφώνεται στα 14,5 έως 28 λεπτά ανάλογα με τον πάροχο.

    Οι παραβάτες θα επιβαρύνονται και με διαχειριστικά κόστη, για τυχόν ζημιές που έχουν προκαλέσει στο ρολόι. Για το μονοφασικό είναι από 300 – 425 ευρώ, για το τριφασικό από 340 – 550 ευρώ και για τη μέση τάση είναι από 370 – 750 ευρώ.

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας: Οκτώβριος με Σκιές και Μάσκες – Συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια

    Τα εργαστήρια του έργου «Σκιές και Μάσκες – Κέντρο Παράδοσης...

    Οι τρεις ώρες που γιγαντώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας

    Οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη...

    Δυτική Αχαϊα: Τα δώρα του Μητροπολίτη στην περιοχή, παραδόθηκαν στον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

    Σχολικά είδη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών του...