RGC 2022: Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων

    Ημερομηνία:

    Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενότητας «Marine Environment Protection & Citizen Science» στο πλαίσιο του 10ου Regional Growth Conference που διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

    Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Παναγιώτης Δημόπουλος, επεσήμανε πως η αειφόρος διαχείριση δεν μπορεί παρά να συνδέεται με την ύπαρξη και εφαρμογή διαχειριστικών δράσεων για την βιοποικιλότητα και τόνισε το σημαντικό ρόλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην κατεύθυνση αυτή.

    Στη συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων για τη συγκέντρωση στοιχείων, τον εντοπισμό προβλημάτων που απαιτούν επιστημονική προσέγγιση και την εφαρμογή επιστημονικά δοκιμασμένων λύσεων αναφέρθηκαν με τη σειρά τους ο Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής SAVE COAST και ο Γιώργος Κανέλλης, Εκπρόσωπος της Ένωσης για την Προστασία του Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος του Κορινθιακού και Πατραϊκού Κόλπου.

    Στη συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος που διαμόρφωσε το χαρακτήρα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Γέφυρα ΑΕ αναφέρθηκε ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας Γιάννης Φρέρης, ενώ από την πλευρά της η Επιστημονική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος Αναστασία Μήλιου επεσήμανε πως «η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια ευθύνη που μοιραζόμαστε όλοι μας και μας επηρεάζει όλους, όμως τα περιθώρια στενεύουν».

    Τη συζήτηση συντόνισε καθηγητής Περιβαλλοντικής και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»: Ο εμβληματικός πίνακας του Ντελακρουά έρχεται στην Ελλάδα

    Ένα από τα πιο συγκλονιστικά έργα που αποτυπώνει μοναδικά...

    Πάτρα: Θρήνος για τον πατέρα Αθανάσιο – “Εφυγε” ένας αξιαγάπητος και πολυγραφότατος ιερέας – φωτό

    Θρήνος στην οικογένεια του δημοσιογράφου και Διευθυντή Σύνταξης στην...

    Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού μετά τα 201 υπέρ για την επιστολική ψήφο, τι θα ισχύσει για την τριεδρική εκλογική περιφέρεια

    Με επιστολική ψήφο θα συμμετέχουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ερχόμενες εθνικές εκλογές καθώς η...