Rice bowl με πικάντικο τόνο και φρέσκα λαχανικά

    Ημερομηνία:

    Αυτό είναι ένα γρήγορο γεύμα που φτιάχνω πολύ συχνά, κυρίως για μεσημεριανό.

    Η έμπνευση για αυτό το πιάτο ήρθε από τα έτοιμα γεύματα στην Ασιατική γωνιά του σούπερ μάρκετ και δεν είναι άλλο από το spicy tuna rice cake.

    Κρίνω εξ’ ιδίων, βέβαια, γιατί ο τόνος σε νερό ή λάδι, σε κονσέρβα ή σε φακελάκια, υπάρχει πάντα στην κουζίνα μου, για ένα σάντουιτς, μια σαλάτα, ή μια γρήγορη σάλτσα για ζυμαρικά.

    Ένας ακόμη άσος στο μανίκι, είναι το έτοιμο ρύζι, όλων των ειδών, συσκευασμένο σε vacuum, που θέλει μόνο ζέσταμα. Αν όμως δεν θέλετε να ελέγξετε τους υδατάνθρακες, μπορείτε να επιλέξετε «ρύζι» από κουνουπίδι ή κινόα, αλλά και μία πράσινη σαλάτα.

    Υλικά:

    • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο
    • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light
    • 2 – 3 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα sriracha
    • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • 1 φάκελο λευκό ρύζι, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων
    • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    • μισό αγγούρι σε λεπτές φέτες
    • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον στραγγισμένο τόνο, τη μαγιονέζα, την καυτερή σάλτσα, σριράτσα και μαύρο πιπέρι κατά βούληση.

    Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την ένταση από την καυτερή σάλτσα, όσο μας αρέσει και αντέχουμε.

    Ζεσταίνουμε το ρύζι στον φούρνο μικροκυμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το τοποθετούμε σε ένα μπολ ανακατεύοντάς το με τη σάλτσα σόγιας, για να πάρει γεύση.

    Αν θέλουμε, το μοιράζουμε σε δύο μπολ, ύστερα. ​​

    Βάζουμε πάνω στο ρύζι, το πικάντικο μείγμα τόνου ομοιόμορφα και σερβίρουμε με φέτες αγγουριού στο πλάι του μπολ και σουσάμι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «αόρατος» φόρος του πληθωρισμού που στοχεύει τη μεσαία τάξη

    Όταν τα εισοδήματα αυξάνονται λόγω πληθωρισμού αλλά η φορολογική κλίμακα παραμένει αμετάβλητη, οι πολίτες μετακινούνται αυτόματα...

    Ποια υφάσματα μας δροσίζουν και ποια μας «ψήνουν»; Η επιστήμη απαντά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%85%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%bc/

    Ηπειρώτικες πίτες: Φτιάχνουμε πλασίντα, κοθρόπιτα, μπατσαριά, και άλλες που λατρεύουμε

    Οι ηπειρώτικες πίτες αποτελούν ένα από τα πιο αυθεντικά και αναγνωρίσιμα...

    Το βουλκανιζατέρ που θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 29 Ιουνίου 2025

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...