Ρόδος : Τι λένε οι Ολλανδοί που ήρθαν για «πειραματικές» διακοπές

    Ημερομηνία:

    Στο ολλανδικό πείραμα που πραγματοποιείται σε θέρετρο στη Ρόδο αναφέρεται σε δημοσίευμα του ο Guardian, με τους ολλανδούς τουρίστες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι, έστω και με αυτό το είδος… δοκιμαστικών διακοπών.

    Σύμφωνα με το πείραμα, στο νησί βρίσκονται 189 Ολλανδοί για να περάσουν 8 ημέρες εθελοντικού περιορισμού σε παραθαλάσσιο θέρετρο, ως μέρος δοκιμαστικής διαδικασίας για να δουν αν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη» δηλώνει η 25χρονη Έιμι Σμούλντερς, γραφίστρια που ταξίδεψε με την αδερφή της, χαμογελώντας κάτω από την μάσκα της, καθώς περίμενε τις αποσκευές της στη Ρόδο.

    Φλίγκος

    «Είναι πολύ περίεργο να βρίσκομαι εδώ, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που ήρθα για διακοπές» λέει στον Guardian.

    Ρόδος : Τι λένε οι Ολλανδοί που ήρθαν για «πειραματικές» διακοπές

    GLEARNET

    Η 8ήμερη παραμονή συνοδεύεται από ορισμένους δύσκολους κανόνες. Στην περίπτωση αυτών των 189 Ολλανδών που θα διαμένουν στο Mitsis Grand Hotel Beach στη Ρόδο, αυτό σημαίνει ότι θα βλέπουν το Αιγαίο από το μπαλκόνι του δωματίου τους, καθώς δεν θα μπορέσουν να φύγουν από το θέρετρο για να κάνουν βόλτα στην παραλία και δε θα μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους επισκέπτες, αν και αυτό είναι εύκολο δεδομένου ότι θα είναι οι μόνοι παραθεριστές εκεί.

    Οι αυστηρές κοινωνικές αποστάσεις θα παρακολουθούνται ανά πάσα στιγμή. Όμως για 399 ευρώ ο καθένας, οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση «all inclusive» στην πισίνα, τα εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις στο θέρετρο.

    Καθώς η πτήση τους από το Άμστερνταμ έφτασε στο αεροδρόμιο της Ρόδου, τα ελληνικά ΜΜΕ περίμεναν για δηλώσεις, όπως αναφέρει ο Guardian. «Δεν έχω πισίνα στο σπίτι και παμπ για να πίνω μπίρα… οπότε αυτό είναι πολύ καλύτερο» δήλωσε στις κάμερες ένας νεαρός άνδρας, ερωτηθείς για τους περιορισμούς.

    Μια νεαρή γυναίκα παρέα με άλλες δύο φίλες της δήλωσε πως στη χειρότερη περίπτωση θα περνούσε την εβδομάδα στην πισίνα «με το φουσκωτό φλαμίνγκο μου και ένα κοκτέιλ στο χέρι».

    Ρόδος : Τι λένε οι Ολλανδοί που ήρθαν για «πειραματικές» διακοπές

    Ηλικίας από 18 έως 70 ετών, οι τουρίστες ήταν μεταξύ των περίπου 25.000 υποψηφίων για το ταξίδι που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση. Όλοι είχαν υποβληθεί σε τεστ, τα οποία έπρεπε φυσικά να είναι αρνητικά, και στα οποία θα υποβληθούν ξανά 3 ημέρες πριν την αναχώρησή τους για την πατρίδα τους, μαζί με ένα rapid test την ημέρα της επιστροφής.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κίνηση με ιδιαίτερη σημασία από το Επιμελητήριο Αχαϊας και την Περιφέρεια

    Κίνηση με ιδιαίτερη σημασία από το Επιμελητήριο Αχαϊας και...

    Πάτρα: Στα κρατητήρια παραμένουν τα τρία “μπουμπούκια” που έστειλαν στο Νοσοκομείο 15χρονο

    Στα κρατητήρια θα παραμείνουν οι τρεις ανήλικοι , που...

    Ποιος είναι ο 57χρονος, πατέρας 4 παιδιών, που σκοτώθηκε σε κυνήγι αγριογούρουνου – Είχε βρεθεί σε άλλη τραγωδία πριν χρόνια

    Σε τραγωδία κατέληξε η εξόρμηση για τέσσερις κυνηγούς για αγριογούρουνα στην Αρκαδία το...

    Πάτρα: Προβληματισμένοι είναι οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των οδών Ζαϊμη και Αράτου

    Προβληματισμένοι είναι οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι των οδών...