Ρολάκια με γεύση ζαμπονοτυρόπιτα

    Ημερομηνία:

    Αγαπημένη γεύση ζαμπόν, λιωμένου τυριού, σάλτσας ντομάτας, σε μίνι μέγεθος!

    Ιδανικές λιχουδιές για το μπουφέ του παιδικού πάρτι και τις συγκεντρώσεις με φίλους για αγώνα ή ταινία.

    Η ευκολία είναι στο έτοιμο βουτυράτο φύλλο, ζύμης κουρού.

    Αν έχετε ξεπαγωμένη ζύμη, μπορείτε να ετοιμάσετε τα μεζεδάκια σας, μέσα σε 20′.

    Υλικά:

    • 1 συσκευασία ζύμη κουρού
    • 12 φέτες καπνιστό ζαμπόν
    • 250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    • 1 τομάτα
    • 50 γραμμάρια σάλτσα κέτσαπ
    • Αλάτι – Φρεσκοτριμμένο πιπέρι – αποξηραμένη ρίγανη

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.

    Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την τομάτα σε λεπτές φέτες, ρίχνουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

    Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, το κασέρι.

    Σε ένα καθαρό ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη κουρού και μοιράζουμε την μισή σάλτσα τομάτας, το μισό τριμμένο κασέρι, τις μισές φέτες τομάτας και τέλος απλώνουμε από πάνω τις μισές φέτες καπνιστού ζαμπόν.

    Τυλίγουμε σε ρολό την ζύμη κουρού, στην μεγάλη της πλευρά, κόβουμε σε κομμάτια πάχους 1 δαχτύλου, τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο κουρού και τα υπόλοιπα υλικά.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»: Κάλεσμα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων για συμμετοχή

    Το Χορευτικό Τμήμα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο πλαίσιο των...

    ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο

    Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως...

    Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα – Ειδικοί συμβουλεύουν, τι να φάτε και τι να αποφύγετε για να επανέλθει ο οργανισμός σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83/