Ρομά αστυνομικοί μέσα στους καταυλισμούς – Όλο το σχέδιο Χρυσοχοΐδη – Τι προβλέπει για Αχαΐα και Ηλεία

    Ημερομηνία:

    Ο έλεγχος της παραβατικότητας των Ρομά αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης γι΄αυτό τον λόγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάσει ειδικές προσλήψεις αστυνομικών.

    Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η ΕΛΑΣ έχει αποφασίσει την πρόσληψη 100 Ρομά αστυνομικών μέσα σε καταυλισμούς για να περιοριστούν τα φαινόμενα παραβατικότητας στην δυτική Αττική, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    Η διαδικασία, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο τέλος του χρόνου και έχει στόχο τον καλύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, αλλα και την δημιουργία δικτύων πληροφοριών των αρχών ασφαλείας για την αντιμετώπιση των συμμοριών στα δυτικά προάστια της Αττικής, αλλά και όπου υπάρχει πυκνότητα Ρομά, καθώς η συγκεκριμένη κοινότητα  θεωρείται ότι έχει μεγάλο μερίδιο στις κλοπές στις διαρρήξεις αλλά και στις απάτες.

    Στελέχη μάλιστα της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν ορισμένοι από αυτούς να λειτουργούν συγκεκαλυμμένα ως μυστικοί αστυνομικοί.

    Το ζητούμενο βέβαια είναι να υπάρξει ανταπόκριση από τους πολίτες που ανήκουν στις τάξεις των Ρομά, ενώ ερωτηματικό είναι η αντιμετώπιση που θα έχουν από τη συγκεκριμένη κοινότητα.

    Στο θέμα είχε αναφερθεί τη Δευτέρα (22.09.2025) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας ότι οι… «Οι αστυνομικοί αυτοί (που θα βρεθούν μέσα στους καταυλισμούς Ρομά) θα είναι μάχιμοι, θα είναι μέσα στους καταυλισμούς και θα έχουν εκεί έδρα. Σε 1,5 μήνα θα γίνει αυτό και θα υπάγονται στο Ελληνικό FBI. Θα είναι καθημερινά παρόντες, θα περιπολούν σε συνοικίες και γειτονιές. Το μήνυμα είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά θέμα αποφυγής του νόμου. Αυτή η ανοχή που υπήρχε για χρόνια και που για μένα είναι ακατανόητη, αυτή πρέπει να πάρει τέλος».

    Εξήγησε, δε, πως: «Το μεγάλο πρόβλημα με την εγκληματικότητα είναι στην Αττική και βαίνει μειούμενο. Υπάρχουν δύο πεδία: το ένα είναι το οργανωμένο έγκλημα, η βαριά εγκληματικότητα που έχει χτυπηθεί από το ελληνικό FBI. Έχουμε 1400 συλλήψεις και 500 προφυλακίσεις σε 6 μήνες. Υπάρχει και η μικρή εγκληματικότητα που πλήττει τις γειτονιές και εκεί έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους Ρομά. Εκτός από τα ναρκωτικά, υπάρχουν οι κλοπές και οι ληστείες, αυτό βαίνει μειούμενο».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Άγρια συμπλοκή στον Νέο Κόσμο: Οδηγός φορτηγού τραυμάτισε με μαχαίρι 3 συναδέλφους του – 5 συλλήψεις

    Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ άλλοι 5 συνελήφθησαν,...

    Τα μυστικά για να φτιάξετε πραγματικά νόστιμα τα λαδερά

    Ο Μάρτιος με τα νηστίσιμα, ξεκινά την εποχή των...

    Καλάβρυτα: Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Εθνική Επέτειο

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας θα...