Ρωμαϊκή κεφαλή ανασύρθηκε από την θάλασσα της Πρέβεζας! (εικόνες)

    Ημερομηνία:

    Το ΥΠΠΟ ανακοίνωσε πως ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας κεφαλή ρωμαϊκής περιόδου.

    Συγκεκριμένα κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Πρόκειται για εικονιστική κεφαλή αγάλματος, ρωμαϊκών χρόνων, πιθανότατα της περιόδου των Αντωνίνων ή των Σεβήρων (2ος – 3ος αι. μ.Χ.).

    Ρωμαϊκή κεφαλή ανασύρθηκε από την θάλασσα της Πρέβεζας! (εικόνες)

    Η κεφαλή, κατασκευασμένη από πεντελικό μάρμαρο, είναι σχεδόν ακέραιη εκτός από τμήματα των βοστρύχων της κόμμωσης, τη μύτη, το δεξί αυτί καθώς και μικρό τμήμα του πηγουνιού, ενώ βρέθηκε εν μέρει καλυμμένη με θαλάσσιους οργανισμούς.

    Η τοποθεσία υποδείχθηκε από τον κ. Δημήτρη Καραμανίδη, που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το οποίο και συγκάλεσε κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχε και αρχαιολόγος της ΕΦΑ Πρέβεζας.

    Το κλιμάκιο παρακολούθησε την ανάσυρση και φρόντισε για τη μεταφορά του ευρήματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όπου ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαλάτωσης και συντήρησής του.

    Ρωμαϊκή κεφαλή ανασύρθηκε από την θάλασσα της Πρέβεζας! (εικόνες)

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Εσωσαν 16χρονο κορίτσι

    Καίρια ήταν η επέμβαση αστυνομικών της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος...

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Επεισόδιο τη νύχτα στα Ψηλαλώνια! Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας

    Συναγερμός το βράδυ της Παρασκευής στα Ψηλαλώνια όταν άτομο...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6-7-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ & ΓΙΑΓΙΑ ΗΡΑ χήρα ΖΑΧ. ΚΑΚΙΟΥ ΤΟ...

    Προμηθέας: Επίσημα παίκτης των “πορτοκαλί” ο Πόλι Πόλικαπ

    Ενίσχυση στη γραμμή των ψηλών για το σύνολο του Προμηθέα με...