Ρωσία: Ουκρανοί χάκερς επιτέθηκαν σε ιστοσελίδα υπουργείου

    Ημερομηνία:

    Ουκρανοί χάκερς επιτέθηκαν σε ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Κατασκευών, Στέγασης και Υπηρεσιών Κοινής ωφελείας με τους χρήστες να βλέπουν μία σελίδα με τη φράση «Δόξα στην Ουκρανία» στα ουκρανικά.

    Όπως μετέδωσε χθες το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA», επικαλούμενο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου, ο ιστότοπος τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας και σύντομα αποκαταστάθηκε αλλά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών προστατεύτηκαν.

    Το RIA είπε ακόμη, ότι οι χάκερ ζητούσαν λύτρα για να αποτρέψουν τη δημόσια αποκάλυψη των δεδομένων των χρηστών.

    Πολλές κυβερνοεπιθέσεις

    Πολλές ρωσικές κρατικές εταιρείες και ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν υποστεί σποραδικές απόπειρες hacking αφότου η Ρωσία έστειλε τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου, οι επιθέσεις χάκερ έθεσαν επί τρεις ημέρες εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο «RuTube» και άλλαξαν το «μενού» της δορυφορικής τηλεόρασης στη Μόσχα την «Ημέρα της Νίκης», όταν η Ρωσία γιόρταζε την 77η επέτειο από τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας.

    Από την άλλη, το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN ανέφερε ότι η μετάδοση του αγώνα ποδοσφαίρου Ουκρανίας-Ουαλίας από το OLL.TV διαδικτυακά παραβιάστηκε προσωρινά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αλέξης Κούγιας: Το μνημόσυνο για τον έναν χρόνο από τον θάνατό του, δείτε φωτογραφίες

    Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Πρώτο Νεκροταφείο...

    Ο Αλιρεζά Αραφί ανέλαβε προσωρινός ανώτατος ηγέτης μετά τον θάνατο του Χαμενεΐ

    Ο Αλιρεζά Αραφί διορίστηκε σήμερα νομικό μέλος του Συμβουλίου Ηγεσίας του...

    Συνελήφθη ο σύντροφος της 31χρονης εγκύου στον Κολωνό – Αύριο η νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για...

    Αλί Λαριτζανί: Ποιος είναι ο άνθρωπος που θα κινήσει νήματα μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ και ήδη εκτοξεύει απειλές

    Ο βετεράνος Ιρανός πολιτικός Αλί Λαριτζανί, ο οποίος ανακοίνωσε την Κυριακή...