flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Ρωσίδα κατάσκοπος: Η σχέση της με παραθρησκευτική οργάνωση και ο 75χρονος μάρτυρας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την δράση της Ρωσίδας κατασκόπου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το MEGA  η «Μαρία Τσάλλα» φαίνεται πως είχε σχέσεις με παραθρησκευτική οργάνωση.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος έπρεπε να βρει έναν άνθρωπο να υπογράψει προκειμένου να εκδώσει ελληνική ταυτότητα, καθώς η διαδικασία απαιτεί, στην έκδοση ταυτότητας ο ενδιαφερόμενος να μεταβεί στο Α.Τ μαζί με έναν μάρτυρα, με τον οποίο δεν τον συνδέουν συγγενικές σχέσεις, προκειμένου να υπογράψει ότι γνωρίζει πως το πρόσωπο που θέλει να εκδώσει ταυτότητα διατηρεί τα στοιχεία τα οποία λέει πως έχει.

Έτσι, η γυνάικα η οποία εμφανίστηκε ως «μητέρα» της κατασκόπου, για να καταφέρει να λάβει την ελληνική υπηκοότητα και να εκδόσει ελληνική ταυτότητα η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, χρησιμοποίησε ως μάρτυρα έναν 75χρονο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, ο ηλικιωμένος άνδρας ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την μητέρα σε στέκι των νοτίων προαστίων και δεν δίστασε να καταθέσει ψευδώς στις Αρχές ότι γνώριζε πως η «Μαρία Τσάλλα» ήταν κόρη της εν λόγω γυναίκας.

Το στέκι φέρεται να είναι έδρα παραθρησκευτικής οργάνωσης, που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στη Γλυφάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν πολύ καλές σχέσεις ακόμα και εκτός της αδελφότητας, ωστόσο παρόλο που μέχρι πριν από κάποια χρόνια είχε αρκετά μέλη, τα τελευταία χρόνια δεν έχει τόσο πολύ κόσμο ενώ μετά τον κορονοϊό, έπαψε η λειτουργία της.

Η οργάνωση δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα, που αποφάσισε να φτιάξει μία αίρεση.

«Η ομάδα αυτή δημιουργεί έναν κοινόχρηστο χώρο που μαζεύονται μία με δύο φορές την εβδομάδα και κάνουν κήρυγμα. Μετά λένε και κάποια τραγούδια. Δεν πιστεύουν στον σταυρό και στους Αγίους», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λυκούδης.

Για την έδρα της οργάνωσης, είπε ότι τα μέλη της δίνουν το παρών γύρω στις 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Φαίνεται πάντως ότι αυτά τα ήξερε πολύ καλά το κύκλωμα της κατασκόπου στη χώρα μας, ενώ το εκμεταλλεύτηκε όσο μπορούσε, καθώς μέσα από εκεί κατάφεραν να βρουν και τον άνθρωπο, ο οποίος υπέγραψε ως μάρτυρας, προκειμένου η Ιρίνα Σμίρεβα να εκδώσει ελληνική ταυτότητα, χρησιμοποιώντας το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Η «μητέρα» της Ρωσίδας, Αναστασία Τσάλλα συνάντησε τον 75χρονο στο παράρτημα της αίρεσης στη Γλυφάδα.

«Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, ας πούμε και μου λέει, ξέρεις έχουμε πάει εκεί. Πέθανε ο τάδε και μου λέει η Ελληνίδα τώρα μάνα, φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», δήλωσε ο άνδρας.

Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή, όλα έγιναν το 2018. Το κύκλωμα κατασκοπείας λοιπόν έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του και καλούν τον άνδρα στο τηλέφωνο, προσποιούμενοι την παλιά του γειτόνισσα και μέλος της αίρεσης και του ζητούν να πάει στο Αλιβέρι για να υπογράψει για την ταυτότητα της Μαρίας Τσάλλα. Μάλιστα ήταν παραμονή Χριστουγέννων.

«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσεις αυτό δηλαδή ότι ήταν αυτή εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό δεν ήταν στον αέρα αυτό δηλαδή», συμπλήρωσε ο 75χρονος.

Ήταν τέτοιο το δέσιμό του με μια γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας που έμενε και αλλού που τον οδήγησε να την βοηθήσει τόσο πολύ, ώστε να μεταβεί στην Χαλκίδα, στο Αλιβέρι για να επιβεβαιώσει.

Ωστόσο ο άνδρας δεν ήξερε ότι ήταν θύμα πλεκτάνης, καθώς η πραγματική Αναστασία Τσάλλα δεν ζούσε καθώς είχε φύγει από τη ζωή πριν από 5 χρόνια και εκείνος μιλούσε στο τηλέφωνο με μία μυστική πράκτορα.

Ουσιαστικά παγιδεύτηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και βοήθησε καταλυτικά στην «ελληνοποίηση» μιας Ρωσίδας κατασκόπου.

Στο μικροσκόπιο η αίρεση στη Γλυφάδα
Σε ό,τι αφορά την αίρεση, όπως μαρτυρά και η επιγραφή, πρόκειται για μία «εκκλησία» Ευαγγελιστών, με έδρα ένα διαμέρισμα στη Δάφνη, ενώ η εκκλησία της βρίσκεται στη Γλυφάδα. Μάλιστα διατηρεί και κανάλι στο youtube στο οποίο αποκαλύπτουν την δράση τους.

Εκεί τα μέλη με φόντο εικόνες του Χριστού και της Παναγίας και τον ξύλινο σταυρό κάνουν τις συναθροίσεις τους, ενώ δεν υπάρχει ιερέας.

Όπως υποστηρίζει ο 75χρονος, γνώριζε την μητέρα, που τότε έμενε στα Πατήσια και όπως είπε την συνάντηση για πρώτη φορά σε ένα στέκι στην Γλυφάδα, που δεν είναι άλλο από την «εκκλησία» των Ευαγγελιστών.