Κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε απαντήσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και κυρίως στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης που σκότωσε το 9 ετών κοριτσάκι, αναζητούν οι Αρχές τα μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, σχεδόν κάθε ημέρα ανακύπτουν και νέα στοιχεία για τις ύποπτες ενέργειές της σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.
Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο επονομαζόμενο “υπολογιστικό νέφος” (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από έλλειψη οξυγόνου, για “αναισθητικά φάρμακα” και τις “αναισθησίες παιδιών”.
Η διαφήμιση για κεταμίνη τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Εκείνο στο οποίο εστιάζουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού, είχε σταλεί διαφήμιση για την κεταμίνη από το Google, χωρίς όμως να εντοπίζεται η επί τούτου διαδικτυακή αναζήτηση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου για αυτή την ουσία, που οδήγησε το Google να της στείλει σχετικό διαφημιστικό υλικό μόνο για αυτή και για καμία άλλη παρεμφερή ουσία.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό αρχείου, που εντοπίζονται στο cloud ή και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια, ψηφιακούς δίσκους) χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι και συστήματα “τεχνητής νοημοσύνης”, ώστε να ανασύρονται οι κατάλληλες πληροφορίες.
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι πιθανόν θα βρεθεί τρόπος, παρά την απροθυμία της 33χρονης να δώσει σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, να αντληθούν διαγραμμένα αρχεία, ακόμη και προ αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος.