Ρουλα Πισπιρίγκου – «Οι γιατροί έχουν κάνει λάθος στις καταθέσεις»

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Δευτέρα 25 Ιουλίου. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περνά το κατώφλι της 18ης ανακρίτριας. Για να απολογηθεί και πάλι… Για δεύτερη φορά… Η κατηγορία είναι βαριά… «Αποπειράθηκες να σκοτώσεις την Τζωρτζίνα»

    Το κατηγορητήριο αναφέρει:

    2

    «Στην Πάτρα την 11-04-2021 έχοντας αποφασίσει να τελέσεις το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, δηλαδή γνωρίζοντας ότι συνέπεια της συμπεριφοράς σου θα ήταν να επέλθει ο θάνατος άλλου προσώπου και επιδιώκοντας το εν λόγω αποτέλεσμα επιχείρησες πράξη που περιέχει αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική σου βούληση αλλά από λόγους ανεξάρτητης αυτής».

    Η κατηγορούμενη μητέρα όπως ήταν αναμενόμενο αρνήθηκε και αυτή την κατηγορία. Εκτός από το απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε απάντησε και σε ερωτήσεις που της έκανε η ανακρίτρια για τα σημεία που χρειάζονταν περαιτέρω διευκρινίσεις . Η πρώτη ερώτηση της δικαστικής λειτουργού αφορούσε στην καθυστέρηση των δύο σχεδόν ωρών να μεταφέρει το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στις 8 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρώτο επεισόδιο συνέβη γύρω στις έξι το πρωί και μετέβη στο νοσοκομείο στις οκτώ το πρωί.

    Η μητέρα απάντησε : «Το επεισόδιο ξεκίνησε περίπου στις 6.30 το πρωί. Μετά από αυτό η Τζωρτζίνα κοιμήθηκε για πολύ λίγο και ξύπνησε κάνοντας δεύτερο επεισόδιο το οποίο και αντιλήφθηκε και η ίδια αφού εξαιτίας αυτού του επεισοδίου ξύπνησε. Μετά από αυτό ξεκίνησε η διαδικασία να τη ρωτήσουμε εγώ οι γονείς μου η αδερφή μου τι ακριβώς ένιωθε και επειδή απευθυνόμασταν σε ένα μικρό παιδί προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς της συμβαίνει. Επίσης εκείνη τη στιγμή βρισκόμασταν στο σπίτι της μητέρας μου στον Αλισσό και χρειαζόταν περίπου μισή ώρα με σαράντα λεπτά μέχρι να φθάσουμε στο Καραμανδάνειο. Επομένως μετά από το επεισόδιο της μικρής, τη συννενόηση μαζί της ,την προετοιμασία μας για τη μετάβασή μας στο νοσοκομείο και την απόσταση μεταξύ της οικίας της μητέρας μου και του νοσοκομείου θεωρώ ότι ενήργησα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε άμεσα στο Καραμανδάνειο».

    Η δεύτερη ερώτηση της δικαστικής λειτουργού αφορούσε στα επεισόδια της Τζωρτζίνας από την πρώτη ημέρα της εισαγωγής της ως και την ανακοπή τέσσερις ημέρες μετά και αν ήταν παρών κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής. Η απάντησή της ήταν: «Στην έναρξη των επεισοδίων δεν είχε τύχει να είναι παρών κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής οι οποίοι λάμβαναν γνώση του επεισοδίου στη συνέχεια. Συνήθως τους ενημέρωνα εγώ για αυτά τα επεισόδια. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έρχονταν στο δωμάτιο και διαπίστωναν τα συμπτώματα αυτών των επεισοδίων. Άλλωστε τα περιγράφουν στις καταθέσεις τους. Έχουν δει τους εμετούς που έκανε τις ανεβασμένες σφύξεις τις πτώσεις οξυγόνου και την ταχύπνοια. Άλλωστε για αυτό τον λόγο κάποια στιγμή της είχαν βάλει μάσκα οξυγόνου στα δύο λίτρα». Η Ρούλα Πισπιρίγκου επέμενε λέγοντας ότι γιατροί και νοσηλευτές δεν έμεναν πάνω από τριάντα λεπτά μέσα στο δωμάτιο συμπληρώνοντας: «Θα ήταν τρομερή σύμπτωση να συμπέσει η έναρξη επεισοδίου με την επίσκεψη κάποιου γιατρού ή νοσηλευτή.

    Επιπλέον η Τζωρτζίνα απαντούσε τότε στους γιατρούς όταν την ρωτούσαν και τους έλεγε τι αισθανόταν πως ένιωθε αν πονάει και που. Επίσης θέλω να επισημάνω ότι είχε πλήρη επαφή με το περιβάλλον και αν έκανα την οποιαδήποτε παρέμβαση όπως κατηγορούμαι στο σώμα της θα γινόταν αντιληπτό από την ίδια και θα εξέφραζε τους φόβους της τόσο στον μπαμπά της που ήταν την ημέρα της ανακοπής το πρωί μαζί της όσο και στους συγγενείς με τους οποίους είχε άμεση επαφή».

    Η στιγμή της ανακοπής

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να απαντήσει και ποια ήταν η αντίδρασή της όταν η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή και την οδήγησε στην τετραπληγία. «Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν δίπλα στην Τζωρτζίνα κοιτούσα το οξύμετρο και ταυτόχρονα μιλούσα με μία φίλη μου στο τηλέφωνο. Μάλιστα στη φίλη μου ανέφερα τους προβληματισμούς μου σχετικά με τη νοσηλεία του παιδιού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και ειδικά ότι οι γιατροί άλλαζαν τη διάγνωση από ώρα σε ώρα και ότι σκεφτόμουν να τη μεταφέρω σε άλλο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο. Εκείνη την ώρα άρχισε να πέφτει το οξυγόνο και οι σφύξεις και να χτυπάει το μηχάνημα. Έκλεισα αμέσως το τηλέφωνο».

    Η κατηγορούμενη μητέρα περιγράφει στη συνέχεια ποιες ήταν όπως ισχυρίζεται οι αντιδράσεις της:

    «Σηκώθηκα πήγα προς την πόρτα για να ανοίξω και εκείνη την ώρα βλέπω την Τζωρτζίνα να ανασηκώνεται να τινάζει τα πόδια της και να πέφτει προς τα πίσω βγάζοντας έναν ήχο. Ενώ το έβλεπα χτυπούσα παρατεταμένα το κουδούνι. Όλα αυτά έγιναν σε δευτερόλεπτα. Αμέσως βγήκα στο διάδρομο και εκείνη τη στιγμή είδα τη νοσηλεύτρια να έρχεται προς το δικό μας θάλαμο και της είπα «Τρέξε».

    Εκείνη αμέσως μπήκε στο δωμάτιο. Την είδα που πήγε προς το παιδί και όπως την είδα να βγαίνει και στον διάδρομο να φωνάζει τους γιατρούς. Μετά από αυτό ήρθαν οι γιατροί με ρώτησαν τι έγινε τους περιέγραψα το επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ξεκίνησε αμέσως η ΚΑΡΠΑ. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε από την ανακρίτρια και για τη συμπεριφορά της καθώς σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών δεν έδειχνε ότι συμβαίνει κάτι σοβαρό. «Διευκρινίζω ότι εκείνη την ημέρα της καρδιακής ανακοπής εγώ δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών για να τους καλέσω σε βοήθεια.Θεωρώ ότι οι γιατροί στις καταθέσεις τους έχουν κάνει λάθος ως προς την ημέρα. Άλλωστε ως προς αυτό με επιβεβαιώνει και μια νοσηλεύτρια». Ποιος τελικά ειδοποίησε τους γιατρούς; ρωτά η ανακρίτρια. «Επιμένω ότι εγώ εκείνη την ημέρα δεν πήγα στο γραφείο των γιατρών. Στον ιατρικό φάκελο του παιδιού στη λογοδοσία των νοσηλευτών αναφέρεται το επεισόδιο της Τζωρτζίνας και ότι ενημερώθηκαν οι γιατροί γεγονός που σημαίνει ότι η νοσηλεύτρια ειδοποίησε τους γιατρούς για να επιληφθούν της όλης κατάστασης. Επίσης στο ίδιο φύλλο λογοδοσίας των νοσηλευτών αναφέρεται επί λέξει μετά από έκκληση της μητέρας στο δωμάτιο γεγονός που σημαίνει ότι εγώ ήμουν εκείνη που ειδοποίησα άμεσα τους νοσηλευτές για το επεισόδιο της Τζωρτζίνας.

    Η διαφοροποίηση αυτή που εμφανίζεται στα φύλλα νοσηλείας θεωρείται ότι είναι λόγω της έντασης και του πανικού της στιγμής». Έδωσε απάντηση και γιατί οι γιατροί βρήκαν το παιδι χωρίς το ρινικό οξυγόνο: «Δεν γνωρίζω πως συνέβη αυτό. Μόνο μια υπόθεση μπορώ να κάνω ότι τη στιγμή που τραντάχθηκε το παιδί από το κρεβάτι του μετακινήθηκαν από τη μύτη του τα σωληνάκια που κάνουν την παροχή του οξυγόνου. Να σας πω ότι το ρινικό οξυγόνο ήταν απλώς υποστηρικτικό στη θεραπεία της μικρής και δεν εξαρτιόταν από αυτό η ζωή της ούτε μπορούσε να προκαλέσει κάποιο καρδιακό επεισόδιο η μετακίνησή του για οποιοδήποτε λόγο για λίγα λεπτά».

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου διευκρίνησε επίσης ότι το επεισόδιο που οδήγησε το παιδί στο νοσοκομείο και το επεισόδιο της ανακοπής δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους «στο μόνο σημείο στο οποίο ταιριάζουν είναι στο τίναγμα των άκρων» είπε. «Αυτό που πρέπει να επισημάνω πάντως είναι ότι όμοιο επεισόδιο σαν του Καραμανδάνειου έκανε όταν νοσηλευόταν στο Ωνάσειο όταν μάλιστα εγώ δεν ήμουν παρούσα και τότε διασωληνώθηκε κιόλας».

    Η κατηγορούμενη μητέρα έδωσε και περιγραφή του δικού της ιατρικού ιστορικού και τα φάρμακα που λάμβανε. Η Ρούλα Πισπιρίγκου πρότεινε στην ανακρίτρια:«Τις τρίχες της Τζωρτζίνας τις έχουμε φυλάξει και το αναφέρω για να κριθεί αν αυτό το υλικό είναι αξιοποιήσιμο ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει χορηγηθεί κάποια ουσία στο παιδί». Επίσης είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με όποιο μάρτυρα της υπόθεσης κριθεί αναγκαίο. Για τις αρχές αυτή τη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε την κόρη της με κεταμίνη και αποπειράθηκε να τη σκοτώσει μήνες πριν. Στο κατηγορητήριο διευκρινίζεται : «Νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά αίτια (λόγω αναφερόμενου από εσένα και μη διαγνωσθέντος ιατρικώς ιστορικού εμφάνισης σπασμών) στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

    Κατά το διάστημα της νοσηλείας του το παιδί νοσηλευόταν αποκλειστικά από σένα η οποία παρέμενες μαζί του και εναντιώθηκες στην πρόθεση των επι ληφθέντων γιατρών να χορηγήσουν εξιτήριο ενόψει της καλής του υγείας . Περί 18.20 της ως άνω ημερομηνίας και κατά τη συνήθη επίσκεψη των γιατρών εφημερίας το παιδί ήταν σε άριστη κλινική κατάσταση. Στις 19.00 εσύ με μη επακριβώς γνωσθέντα τρόπο επενήργησες στο σώμα του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκαλέσεις καρδιακή ανακοπή η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού του σε οξυγόνο, εξέλιξη της υγείας του επιστημονικώς ανεξήγητη από τους θεράποντες ιατρούς.

    Τούτο δε έπραξες με σκοπό να το σκοτώσεις και αφού προηγουμένως αφαίρεσες τη συσκευή παλμικού οξυμέτρου που έφερε το παιδί προς άμεση ειδοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού για την πιθανή πτώση του οξυγόνου στον οργανισμό του. Πλην όμως το επιδιωκόμενο από εσένα ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα δεν ολοκληρώθηκε τελικώς όχι γιατί υπαναχώρησες εκουσίως η ίδια αλλά από αίτια ανεξάρτητα της θέλησής σου διότι το επι ληφθέν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μολονότι σκοπίμως ενημερώθηκε καθυστερημένα από εσένα και βρήκε το παιδί άσφυγμο, απνοικό, ωχρό και με μυδρίαση επιχείρησε επιτυχώς την καρδιακή και πνευμονική αναζωογόνησή του χάριν της οποίας μετά διάστημα 45-50 λεπτών αυτό ανένηψε και τελικώς επέζησε». Έξι μήνες μετά είναι η μοναδική που βρίσκεται στο κάδρο για τους θανάτους των τριών παιδιών. Σε μια υπόθεση που έχει ακόμα πολλές αποκαλύψεις

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επεισόδια με αγρότες στην Καρδίτσα – ΒΙΝΤΕΟ

    Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης με τους αγρότες  στον E-65...

    Παλαιό Φάληρο: Την Δευτέρα η απολογία του 39χρονου Τούρκου που σκότωσε τον πράκτορα

    Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (27.01.25) έλαβε...

    Τουρκία: 78 οι νεκροί από τη φωτιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου

    Τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους...

    Πέθανε ο Βασίλης Αλεξούδης, πρώην προπονητής τερματοφυλάκων σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

    Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 66 ετών, άφησε...
    Best Shop