Ρύθμιση για τις οφειλές: Πότε λήγει η προθεσμία για την αίτηση

    Ημερομηνία:

    Καμία παράταση δεν πρόκειται να δοθεί στην προθεσμία επανένταξης στις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Συνεπώς μέχρι την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον νόμο 5036/2023:

    Δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων και τις έχασαν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2023, να τις αναβιώσουν, καταβάλλοντας έως τις 31 Ιουλίου δύο μηνιαίες δόσεις.

    GLEARNET

    Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών για τους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά απέκτησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου 2023, ρυθμίζονται σε έως και 72 δόσεις με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης κατά την 1η.11.2021 δεν είχε λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αν είχε, ήταν τακτοποιημένες.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πότε γίνεται δέσμευση λογαριασμού και τι πρέπει να κάνουμε για να τον αποδεσμεύσουμε

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν 4,8 εκατομμύρια οφειλέτες με...

    Θάνατος εγκύου στην Άρτα: Τα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας – Κλήθηκαν για κατάθεση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

    Παρουσία του ιατροδικαστή, της αστυνομίας και των συγγενών πραγματοποιήθηκε...

    Δυτ. Ελλάδα: Μοιραία εκτροπή για γυναίκα με δίκυκλο! ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    Θανατηφόρο τροχαίο χθες αργά το βράδυ στο δρόμο προς...

    Ο Προαστιακός που Εξαφάνισε το Τρένο – Εκπληκτικό βίντεο… για την κατάντια της Πάτρας

    Η αρχική σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Πάτρας ολοκληρώθηκε σε μόλις 5...