Σαγκάη: Παγκόσμια ανησυχία για το σκληρό lockdown – Οι πιθανές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα

    Ημερομηνία:

    Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τα στρατόπεδα καραντίνας και τους οργισμένους πολίτες λόγω του σκληρού lockdown στη Σαγκάη που έχει πυροδοτήσει ένα κλίμα πρωτοφανούς έντασης, με λεηλασίες στα σούπερ μάρκετ να συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά.

    «Η πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων της Κίνας θα μπορούσε να επιφέρει παγκόσμιες επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα» λένε ειδικοί στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

    Ο Κάμερον Τζόνσον, επικεφαλής της Διεθνoύς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας για την Ασία-Ειρηνικό δήλωσε τα εξής: «Όσα βλέπουμε στη Σαγκάη θα έχουν αρνητικό αντίκτυο σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού».

    «Θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις, μπορεί έναν ή δύο μήνες, και ίσως αυξηθεί το κόστος», πρόσθεσε.

    Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27.719 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Σαγκάη.

    Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Σαγκάη – Πολίτες συγκρούονται με αστυνομικούς στους δρόμους

    proliptikes

    Πέρα από κάθε φαντασία είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη Σαγκάη όπου έχει επιβληθεί ένα από τα πιο αυστηρά lockdown υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊου.

    Σήμερα εξαγριωμένοι πολίτες στη γειτονιά «New Pudong» βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν επειδή οι Αρχές καταλαμβάνουν τα σπίτια τους και τα μετατρέπουν σε χώρους καραντίνας για ασθενείς Covid.

    Τα βίντεο είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη των 25 εκατ. ατόμων όπου τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε λογική. Αστυνομικοί, ντυμένοι με στολές Covid, συγκρούονται με το εξαγριωμένο πλήθος και προχωρούν σε συλλήψεις πολιτών. Την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι ουρλιάζουν και βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τα όσα συμβαίνουν.

    Σε κάποια βίντεο διακρίνονται πολίτες, γονατιστοί, να παρακαλούν τους αξιωματικούς και σε άλλα οι Αρχές να σέρνουν από τα πόδια πολίτες και να τους απομακρύνουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκρότημα κατοικιών διαμένουν περίπου 500 άτομα. Ήδη από το Μάρτιο ένα μέρος του χρησιμοποιείται ως χώρος καραντίνας. Στο άκουσμα της επέκτασης όμως οι κάτοικοι αντέδρασαν.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    11 Μαρτίου: Οι δημοσιογράφοι απεργούν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

    Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου -...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12-3-2025

    ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας ΜΙΧΑΗΛ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΟ ΕΤΩΝ 75 Κηδεύουμε την Τρίτη 11-3-2025 και...

    Καίτη Κωνσταντίνου: Η «Σωσώ Παπαδήμα» δεν μένει πια εδώ – Οι ατάκες από τα «Εγκλήματα» που έγραψαν ιστορία

    Η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου, που πέθανε το βράδυ της Δευτέρας (10/03/2025)...