Σαλάτα με καρπούζι, φέτα, δυόσμο και πιπεριά chili

    Ημερομηνία:

    Οι σαλάτες αποτελούν την τέλεια λύση για τα γεύματά μας, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει.Μας δροσίζουν, μας ενυδατώνουν και είναι έτοιμες σε λίγα λεπτά, χωρίς καμία θερμική επεξεργασία, ή χρονοβόρα διαδικασία.

    Υπήρξε για χρόνια το εμβληματικό πιάτο της «μπαλκονάδας».

    Τώρα, με αυτή την παραλλαγή, συνδυάζει την γλύκα του καρπουζιού με την αλμυρή φέτα και τη φρεσκάδα του δυόσμου, σε μια δημιουργική ιδέα.

    Υλικά:

    • 3 φέτες καρπούζι, κομμένες σε κυβάκια – χωρίς τα κουκούτσια
    • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
    • 10 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    • 1 πράσινη πιπεριά chilli, χωρίς σπόρια και λεπτοκομμένη
    • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • χυμό από 1/2 λεμόνι
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση:

    Βάζουμε τα κυβάκια καρπουζιού, χωρίς τα κουκούτσια, σε ένα μεγάλο μπολ.

    Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

    Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο τσίλι, χωρίς τα σπόρια.

    Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί οι Πατρινοί σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τις χρυσές λίρες τους!

    Το ράλι ανόδου της τιμής της χρυσής λίρας έχει επαναφέρει δυναμικά...

    Δυτική Ελλάδα: Κλέφτες άρπαξαν κότες και κόκορες

    Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων...

    Πάτρα: Αναβάλλεται η κατεδάφιση του κτιρίου στο παλιό λιμάνι! Τι οδήγησε στην αλλαγή στάσης του Δήμου

    Το δρόμο της αναβολής έλαβε μετά από παρέμβαση του επικεφαλής...

    Οι Αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν σουβλάκι από το 1.600 π.Χ! ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από αρχαιολογικό εύρημα…

    Ο αρχαιολόγος Χρίστος Ντούμας άφησε για λίγο στην άκρη...