Σάλος στην Ιταλία με τη Μελόνι: Άφησε… τους επενδυτές και πήγε στο γκραν πρι

    Ημερομηνία:

    Την έψαχναν σε επενδυτικό φόρουμ, αλλά τη βρήκαν στη Μόντσα. Ο λόγος για την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, που έχει δεχτεί έντονη κριτική από τα media και όχι μόνο, διότι αποφάσισε να μην παραστεί στο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ του Ambrosetti Forum και αντ’ αυτού να… πεταχτεί μέχρι την πίστα της Φόρμουλα 1 προκειμένου να δει το σημερινό γκραν πρι.

    Σημειωτέον δε, πως η απόσταση ανάμεσα στις δύο εκδηλώσεις ήταν λιγότερο από 50 μίλια.

    Οι διοργανωτές του Ambrosetti Forum, που είναι από τα κορυφαία κάθε χρόνο στην Ιταλία, δήλωσαν ιδιαίτερα απογοητευμένοι, καθώς επενδυτές και επιχειρηματίες περίμεναν με αδημονία να ακούσουν από τα χείλη της ίδιας της πρωθυπουργού τις σκέψεις και τις προθέσεις της, δεδομένου πως αρκετές από τις κινήσεις της έχουν κατηγορηθεί για προστατευτισμό. Ειδικά δε, ο περίφημος φόρος στα υπερκέρδη των τραπεζών.

    Φλίγκος

    Την ίδια άποψη είχαν και αρκετά media, ενώ το θέμα σχολιάστηκε και από το κοινό και στελέχη της αντιπολίτευσης στα social media.

    Εκπρόσωπος της Μελόνι υποστήριξε πως η πρωθυπουργός δεν επρόκειτο να πάει στο ετήσιο φόρουμ, στο οποίο συνήθως παρίσταται ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών.

    Πράγματι ο υπουργός Οικονομικών Τζιανκάρλο Τζιορτζέτι θα βρεθεί στο Ambrosetti και θα «κλείσει» με ομιλία του το φόρουμ. Επίσης, ενδεικτικό της σημασίας της εκδήλωσης είναι η ισχυρή παρουσία πολλών κορυφαίων υπουργών και αξιωματούχων, όπως και του βασικού κυβερνητικού της εταίρου, του Ματέο Σαλβίνι. Όμως, η παρουσία και της Μελόνι θα ήταν σημαντική σε ένα διάστημα που η κυβέρνηση έχει δεχτεί έντονη κριτική για τις επιλογές της στο οικονομικό και επιχειρηματικό πεδίο.

    Τα προηγούμενα χρόνια, οι περισσότεροι πρωθυπουργοί έχουν βρεθεί και έχουν μιλήσει στο φόρουμ του Ambrosetti, ενώ και η ίδια η Μελόνι είχε παραστεί, την εποχή που βρισκόταν ακόμη στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση που έδωσε η ίδια στους δημοσιογράφους που την ρώτησαν, όσο βρισκόταν στην Μόντσα, δεν βελτίωσε την εικόνα. «Δεν μπορούσα να κάνω τα πάντα. Κάνω λίγο από το ένα, κάνω λίγο από το άλλο. Θα πάω στο φόρουμ την επόμενη χρονιά» δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Radiocor.

    Για την ιστορία το ιταλικό GP χάρισε τη δέκατη συνεχόμενη νίκη στον Μαξ Φερστάπεν και την Red Bull.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανάλυση: Γιατί το Ισραήλ χτύπησε τη Ντόχα – Δοκιμάζει τις αντοχές των Αράβων, του Τραμπ και των… Ισραηλινών

    Η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον των ηγετικών στελεχών της...

    Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια αστυνομικοί για έλλειμμα 750.000 ευρώ που αποκαλύφθηκε μετά την αυτοκτονία υπαστυνόμου

    Αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα περάσουν το «κατώφλι» της ανακρίτριας που διερευνά...