Σάμαλι νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας

    Ημερομηνία:

    Θα είναι σαν το ραβανί, αλλά θα είναι νηστίσιμο.

    Το είπαν και οι γραφές, ότι αυτό το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό είναι το ιδανικό επιδόρπιο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

    Είναι ζουμερό και απολαυστικό και παραδοσιακά αρωματίζεται με μαστίχα.

    Μπορείτε να το διακοσμήσετε στο σερβίρισμα, με αμύγδαλο φιλέ ή τριμμένο ινδοκάρυδο.

    Σάμαλι νηστίσιμο

    Υλικά:

    • 400 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
    • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
    • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
    • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
    • 5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • Για το σιρόπι:2 φλιτζ. τσαγιού νερό
    • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λικερ μαστίχα

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ, το χονδρό και το ψιλό σιμιγδάλι.

    Προσθέτουμε την ψιλοκοπανισμένη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το νερό και αφήνουμε 15 λεπτά, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

    Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 45 λεπτά.

    Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

    Στη συνέχεια κάνουμε πολλές τρύπες μέχρι κάτω, με ένα ξύλακι από σουβλάκι και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, το οποίο φτιάξαμε βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

    Σερβίρουμε το σάμαλι όταν τραβήξει, όλο το σιρόπι, με φιλέ αμύγδαλο ή τριμμένο ινδοκάρυδο.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καθαρά Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε και τι συμβολίζει – Γιατί πετάμε χαρταετό

    Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Μεγάλης...

    Τέμπη: Στη Βουλή στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον

    Στη Βουλή στρέφεται το πολιτικό ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες, δύο...

    Σεισμοί στις Κυκλάδες: Επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα – Ανοίγουν την Τρίτη τα σχολεία

    Στην κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά η Σαντορίνη, μετά την έντονη...

    Ιταλική πορκέτα στον φούρνο: Πώς θα γίνει τραγανή και ζουμερή

    Η πορκέτα είναι μια ραφινέ εκδοχή της γουρουνοπούλας, με την τραγανή πέτσα....
    Best Shop