Σαουδική Αραβία: Τι θα απαγορεύεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2034

    Ημερομηνία:

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034 φαίνεται ότι θα είναι μια μάλλον απογοητευτική εμπειρία για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου (τουλάχιστον με την “παραδοσιακή” έννοια της διασκέδασης από τους φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους), αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρχει καθόλου αλκοόλ.

    Και όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά ούτε στα ξενοδοχεία ή και οπουδήποτε αλλού σε όλη τη χώρα, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο πρίγκιπας Khalid bin Bandar Al Saud δήλωσε ότι οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στο τουρνουά θα πρέπει να σεβαστούν τα έθιμα της διοργανώτριας χώρας, όπου η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά.

    «Ο καθένας έχει τη δική του κουλτούρα», δήλωσε στον βρετανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο LBC. «Είμαστε ευτυχείς να φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους εντός των ορίων της κουλτούρας μας, αλλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα μας για κάποιον άλλο».

    Ο πρέσβης αστειεύτηκε ότι όπως και ο ξηρός καιρός της Σαουδικής Αραβίας, «είναι μια ξηρή χώρα».

    «Πολλή διασκέδαση μπορεί να έχει κανείς χωρίς αλκοόλ. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε αλκοόλ», πρόσθεσε.

    Η διαθεσιμότητα του αλκοόλ αποτέλεσε θέμα συζήτησης ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, όπου οι φίλαθλοι μπορούσαν να αγοράσουν αλκοόλ μόνο στα ξενοδοχεία και στα καθορισμένα πάρκα φιλάθλων, αλλά όχι μέσα στα γήπεδα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις τα πρατήρια καυσίμων – Το σκέφτονται για “διακοπή παραλαβής”

    Δυναμικές μορφές αντίδρασης, με την πρωτοβουλία ν’ ανήκει σε...

    Εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση Απολυτήριου Τίτλου Δημοτικού Σχολείου

    Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ανακοινώνεται ότι θα...

    Πάτρα: Στο επίκεντρο η καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα, σε ημερίδα στην Πάτρα

    Εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, της αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικότητας...