Σαρηγιάννης: Δεν θα αργήσουμε να δούμε και 5.000 κρούσματα ημερησίως

    Ημερομηνία:

    Μεγάλη είναι η ανησυχία των ειδικών για τα νούμερα της πανδημίας καθώς η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να κυριαρχήσει ενώ οι ρυθμοί των εμβολιασμών δείχνουν να χωλαίνουν. Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε ότι η πανδημία βρίσκεται σε άνοδο στη χώρα.

    «Είμαστε σε μια αυξητική πορεία που έχει ξεκινήσει από τις 28 Ιουνίου. Τις τελευταίες 6 μέρες είμαστε σε φάση αυξημένης επιτάχυνσης που περιμένουμε να συνεχιστεί», τόνισε ο καθηγητής αφού βρισκόμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, με τη μεγάλη κινητικότητα να ευνοεί τη μεγάλη διασπορά. «Χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα».

    Με βάση τα προγνωστικά μοντέλα, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, δε θα αργήσουμε να δούμε και 5.000 κρούσματα, καθώς «περιμένουμε τις επίμενες ημέρες να συνεχίσει να αυξάνεται» ο αριθμός των κρουσμάτων. Αύξηση κρουσμάτων συνεπάγεται με αύξηση των διασωληνώσεων «και θα είναι πιο γρήγορη από το τελευταίο διάστημα αφού θα αλλάξει η ηλιακή διαστρωμάτωση των νοσούντων».

    Η πίεση στο σύστημα υγείας δε θα φανεί άμεσα, ωστόσο από τον Οκτώβρη μπορεί να δούμε εικόνες του 2ου κύματος στα νοσοκομεία. «Το πρόβλημα θα υπάρξει αν δεν έχουμε περιοριστικά μέτρα. Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ δύσκολα αν δεν έχουμε εμβολιαστεί».

    Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι θα πρέπει να ειλικρίνεια και όρους διαλόγου να προσεγγιστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη λόγω φόβου και αμφιβολιών. «Θα ήταν χρήσιμο να εξηγείς με ειλικρίνεια και όρους διαλόγου, να ακούσουμε τους ανθρώπους που έχουν αμφιβολίες και μετά να συζητήσουμε με βάση αυτές τις αμφιβολίες».

    GLEARNET

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απειλητικά emails: Πώς μπορούν να καταστρέψουν την καριέρα σας

    Η επαγγελματική επιτυχία δεν χτίζεται μόνο με βιογραφικά και συνεντεύξεις· μερικές...

    Πέτρος Κουσουλός για Μουρτζούκου: “Δεν ήταν ψυχοπαθής, ήξερε – Μήπως μιλάμε για εμπόριο βρεφών; (Βίντεο)

    Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Πέτρος Κουσουλός μίλησε σε podcast του...

    “Λυγίζει” ο πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί δείχνει εξαντλημένος, θυμωμένος και μελαγχολικός – Τι λένε τα βρετανικά ΜΜΕ

    Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει επιστρέψει στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όχι για...