Σαρλ Μισέλ: Στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG την Τρίτη

    Ημερομηνία:

    Στην Ελλάδα θα ταξιδέψει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Μισέλ θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, την Τρίτη 3 Μαΐου.

    Με την παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας και των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων χωρών θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU Αλεξανδρούπολης) που προχωράει με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Gastrade.

     

    Η εκπροσώπηση κορυφής των τριών βαλκανικών χωρών καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία του FSRU για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την απεξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

    Όπως έχει γράψει η «Κ», δεκάδες εταιρείες από τις γειτονικές χώρες σπεύδουν να κλείσουν χωρητικότητα στον σταθμό που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2023, όπως και παραγωγοί φυσικού αερίου που ενδιαφέρονται να πουλήσουν αέριο στα Βαλκάνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το μετέωρο βήμα του Μητσοτάκη – Νόμος-πυρίτιδα ή επικοινωνιακό φιάσκο; – Σύγκρουση με την κοινωνία ή παραδοχή πολιτικής απάτης;

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη δημοσιογράφου, αν. Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Η...

    Εντατικοποιούνται οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

    Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε πολλές περιοχές...

    Ο Πάνος Ρούτσι καταγγέλλει πως αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια και χωρίς πινακίδες επιχείρησε να τον πατήσει

    Την καταγγελία ότι κάποιος επιχείρησε να τον παρασύρει με...

    Κατερίνα Καινούργιου για Δέσποινα Βανδή: «Είναι θλιβερό να στοχοποιείται μία τραγουδίστρια στο φόντο ενός θανάτου»

    Viral έχει γίνει το βίντεο με τη Δέσποινα Βανδή που μεταφέρεται...