Σχέδιο έκτακτης ανάγκης μετά από εισροή υδάτων σε σκάφος στην Κυλλήνη

    Ημερομηνία:

    Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

    Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης από τον Πλοίαρχο ενός επιβατηγού –τουριστικού (Ε/Γ–Τ/Ρ) σκάφους, ελληνικής σημαίας, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη, εισροή υδάτων και απώλεια της δεξιάς άγκυρας, ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο 0,5 ν.μ. έξω από το λιμάνι της Κυλλήνης.

    Στο σκάφος επέβαιναν πέντε ημεδαποί μέλη πληρώματος και έντεκα αλλοδαποί επιβάτες (υπήκοοι Η.Π.Α.). Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΣΤΑΣ» Ν.Λ. 498, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής. Με τη συνδρομή του ΚΑΠΤΑΙΝ ΚΩΣΤΑΣ, το Ε/Γ-Τ/Ρ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κυλλήνης, όπου ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης των υδάτων από δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών.

    Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

    Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι δεν “βλέπει” το ραντάρ της Εφορίας – 21 παροχές και εισοδήματα χωρίς φόρο

    Η φορολογική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες παροχές, αποζημιώσεις και επιδόματα...

    Θλίψη για ψαρά από την Κρήτη που χάθηκε σε θαλασσοταραχή στην Αμερική

    Σοκ και βαθιά συγκίνηση επικρατούν στη Μεσαρά μετά την εξαφάνιση του...

    Τουρκία: Τροχαίο με 9 νεκρούς και 26 τραυματίες στην Αττάλεια

    Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε την Κυριακή 01.02.2026 στην Αττάλεια της Τουρκίας, όταν ένα...