Σχέδιο για Δεκαπενταύγουστο: Με drones οι έλεγχοι για πάρτι και πανηγύρια

    Ημερομηνία:

    Σχέδιο δράσης 15 ημερών επεξεργάζεται η κυβέρνηση και φέρνει στο τραπέζι εναλλακτικά σενάρια για τη διαχείριση τοπικών εξάρσεων της πανδημίας είτε με προληπτικές δράσεις σε δημοφιλείς προορισμούς είτε με βεντάλια τοπικών μέτρων, που θα ανοιγοκλείνει όπου κρίνεται αναγκαίο.

    Με ορόσημο τον Δεκαπενταύγουστο – μια ημέρα οικογενειακών συγκεντρώσεων, εσωτερικών μετακινήσεων, θρησκευτικών εκδηλώσεων και πανηγυριών που απειλούν με συνωστισμούς χωρίς μέτρα προστασίας- και με φόντο τις προειδοποιήσεις των ειδικών για κορύφωση του κύματος εκείνο το διάστημα, η ανησυχία του Μαξίμου μοιάζει να σπάει… στα δύο: αφενός για την αντοχή των τουριστικών προορισμών με έλεγχο των πανδημικών δεικτών στο πρώτο μισό του Αυγούστου, αφετέρου για τη διαχείριση της κατάστασης στο δεύτερο μισό του μήνα και τη σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων και ιδίως της νεολαίας στις μεγαλουπόλεις.

    Η ανησυχία εστιάζει  στη διασπορά στα νησιά και τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε καθεστώς ετοιμότητας για εφαρμογή σε περίπτωση τοπικής, επικίνδυνης υγειονομικής ανατροπής είναι τουλάχιστον πέντε:

    1) ο άμεσος περιορισμός στο ωράριο εστίασης και διασκέδασης με πρόθεση της κυβέρνησης ωστόσο να μένουν σε λειτουργία μόνο με καθήμενους και με πλαφόν πελατών, με σφραγισμένους τους εσωτερικούς χώρους και χωρίς μουσική.

    2) η απαγόρευση της μεταμεσονύχτιας κυκλοφορίας,

    3) η αναστολή κάθε εκδήλωσης, από πανηγύρια και συναυλίες μέχρι λιτανείες,

    4) η επιστροφή της απαγόρευσης κάθε συνάθροισης άνω των εννέα πολιτών.

    5) η υποχρέωση εκ νέου για χρήση μάσκας παντού, χωρίς δηλ. να υπάρχουν απαραίτητα συνθήκες συγχρωτισμού σε εξωτερικό χώρο, όπως ισχύει σήμερα.

    Στο μικροσκόπιο θα τεθούν ειδικά τα πανηγύρια. Ο έλεγχός της θεωρείται δύσκολος, με φωνές να υποστηρίζουν ότι εφόσον δεν υπάρξει απαγόρευση στις “κόκκινες” περιοχές πρέπει να επιστρέψει η προϋπόθεση για εμβολιαστική κάλυψη άνω του 50% στην Περιφερειακή Ενότητα.

    Με εξαντλητικούς ελέγχους κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στην επικράτεια και με εντατικοποίηση στην επιτήρηση της εφαρμογής των κανόνων και στις υπόλοιπες ημέρες, το βάρος πέφτει πρωτίστως στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομική παρουσία θα ενταθεί καθ’ οδόν προς τον Δεκαπενταύγουστο σε σημεία μαζικής συγκέντρωσης πολιτών, ενώ σε υπηρεσία θα βγουν, όπως και πέρυσι, συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. Ήδη  , με drones και ενισχύσεις αστυνομικών από άλλα σημεία της χώρας επιχειρείται ο έλεγχος της κατάστασης στις περιοχές που προβληματίζουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ελένη Γερασιμίδου: «Δεν θα κατασπαράξω την Γλυκερία, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε»

    «Δεν ξέρω αν θα είμαι του χρόνου με τον Λάκη...

    Επανέρχονται οι πτήσεις της AEGEAN από και πρός Βηρυτό, Ερμπίλ, Αμμάν

    Από τις 10 Ιουλίου και μετά, η AEGEAN επαναφέρει...

    Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα: Αγνοείται Έλληνας ένοπλος φρουρός μαζί με 15 άτομα του Eternity C

    Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση με το ελληνόκτητο πλοίο...

    Ο Νετανιάχου έκανε δώρο στον Τραμπ μια «μινιατούρα» ενός stealth βομβαρδιστικού B-2 από θραύσματα ιρανικού πυραύλου

    Δεν έχουν τέλος τα δώρα που κάνει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον...