Σχέδιο κατοχής εδαφών στη Γάζα προωθεί άμεσα ο Νετανιάχου: «Έχουμε το πράσινο φως από τις ΗΠΑ»

    Ημερομηνία:

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας ένα σχέδιο προσάρτησης περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τον υπουργό Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς στην κυβέρνησή του.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ισραήλ θα δηλώσει ότι δίνει στη Χαμάς λίγες ημέρες προθεσμία για να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, και αν όχι, θα αρχίσει να προσαρτά περιοχές της Λωρίδας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Haaretz.

    Η κίνηση αυτή θα παρουσιαστεί στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μετά την απόφαση του Νετανιάχου να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έγινε δεκτή παρά την αντίθεση του κόμματος του Θρησκευτικού Σιωνισμού. Σύμφωνα με το σχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει ο Νετανιάχου, θα προσαρτηθούν πρώτα οι περιοχές στη νεκρή ζώνη και στη συνέχεια οι περιοχές στη βόρεια Λωρίδα που γειτνιάζουν με τις ισραηλινές πόλεις Σντερότ και Ασκελόν.

    Η διαδικασία θα συνεχιστεί σταδιακά έως ότου προσαρτηθεί ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που παρουσίασε ο Νετανιάχου σε συνομιλίες με υπουργούς, το σχέδιο έχει λάβει την έγκριση της κυβέρνησης Τραμπ.

    «Η κατάσταση στη Γάζα είναι δύσκολη αλλά έχουμε το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για να προχωρήσουμε στο σχέδιο κατοχής συγκεκριμένων περιοχών του θυλακα. Δίνουμε κάποιες ημέρες περιθώριο στη Χαμάς να αποδεχθεί την τελευταία πρόταση εκεχειρίας. Μετά προχωράμε», φέρεται να είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    Ο Νετανιάχου μιλάει ανοιχτά για κατοχή εδαφών στη Γάζα για πρώτη φορά μετά το 2006.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Αχαΐα χρειάζεται στοιχεία – όχι διαβεβαιώσεις – Παράλληλη στήριξη και μεταφορά μαθητών με αναπηρία

    του Δημήτρη Γ. Παλούμπη, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών | Διεθνών...

    ΠΑΣΟΚ: Συνέδριο με «αγκάθια» – Η ρήτρα μη συνεργασίας με τη ΝΔ, το δημοψήφισμα και οι εσωκομματικές ισορροπίες

    Eν μέσω σημαντικών διαφωνιών, που μπορούν να τινάξουν στον...

    Πάτρα: Η πολυκατοικία στην οδό Σολωμού μετατρέπεται σε συγκρότημα για σπουδαστές

    Στην οδό Σολωµού, απέναντι από το Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο Πατρών,...

    Αχαϊα: Τα ‘σπασε μέσα στην Αστυνομία

    Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” κρατούμενος στα κρατητήρια του Αιγίου...