Σχεδόν έτοιμο το εμβόλιο κατά του καρκίνου!

    Ημερομηνία:

    Την ελπίδα για τη χρήση εμβολίου κατά του καρκίνου μέχρι το 2030 ανοίγουν οι δηλώσεις της ομάδας της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer/ BioNTech.

    Το ζευγάρι επιστημόνων, Ουγούρ Σαχίν και Εζλέμ Τουρετζί, που ίδρυσαν την φαρμακευτική εταιρεία το 2008, ήταν μεν διστακτοί να πουν ότι έχει βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο, όμως παραδέχονται ότι έχουν συντελεστεί επιτεύγματα πάνω στα οποία θα εργαστούν.

    Τόνισαν ότι η παρασκευή και η επιτυχία του εμβολίου για την αντιμετώπιση της Covid-19, που διανεμήθηκε ευρέως στον πλανήτη, βοηθά στην εξέλιξη των εργασιών πάνω στον καρκίνο.

    Το ζευγάρι έχει εργαστεί πάνω σε ανοσοθεραπείες καρκίνου προσαρμοσμένες σε μεμονωμένους ασθενείς.

    Η χρήση της τεχνολογίας mRNA επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Ενώ τα συμβατικά εμβόλια παράγονται με εξασθενημένες μορφές ιού, τα mRNA χρησιμοποιούν μόνο τον γενετικό κώδικα του ιού.

    Ένα εμβόλιο mRNA εγχέεται στο σώμα, όπου δημιουργούνται αντιγόνα τα οποία στη συνέχεια αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα, προετοιμάζοντάς το να καταπολεμήσει την ασθένεια.

    Ερωτηθείς πότε θα μπορούσαν οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά του καρκίνου, ο καθηγητής Σαχίν είπε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί «πριν από το 2030».

    Από την πλευρά της η καθηγήτρια Τουρετζί δήλωσε στο BBC τα εξής: «Αυτό που έχουμε αναπτύξει εδώ και δεκαετίες για το εμβόλιο κατά του καρκίνου βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου Covid-19».

    «Έχουμε δει σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων πώς το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά στο mRNA», κατέληξε η καθηγήτρια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Επαναλειτουργεί απο αύριο Δευτέρα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία

    Με δύο νέους ιατροδικαστές θα επαναλειτουργήσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία...

    Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για 29 πολίτες Νεπάλ που ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας – Το μήνυμα της Βολουδάκη

    Στη διάσωση 29 πολιτών του Νεπάλ που εργάζονταν στην Ελλάδα, θυμάτων εμπορίας ανθρώπων με...

    ΠΑΤΡΑ: Ιδού οι νέοι σταθμοί φόρτισης ΙΧ του Δήμου – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

    Στην τελική ευθεία για την προκήρυξη του διαγωνισμού που...

    ΠΑΤΡΑ: Εικόνα ντροπής με χωματερή

    Εικόνα κοντά στον παλιό «Δούρο» πλησίον στο πρώην 409...