Σχολεία: Νέα βιβλία στο Δημοτικό από τον Σεπτέμβριο

    Ημερομηνία:

    Με την ένταξη της Λογοτεχνίας στο σχολικό πρόγραμμα, πραγματοποιούνται αλλαγές τόσο στο ωρολόγιο πρόγραμμα όσο και στα βιβλία των μαθητών.

    Η διαδικασία ξεκινά με την παράδοση των λογοτεχνικών βιβλίων σε μαθητές τριών τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα αποκτήσουν τα βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του λογοτεχνικού μαθήματος, ανάλογα με το ηλικιακό τους επίπεδο.

    Συγκεκριμένα, τα βιβλία που θα διανεμηθούν σε έντυπη μορφή είναι: Ελληνική Μυθολογία (για την Α΄ Δημοτικού), Μικρός Πρίγκιπας (για τη Β΄ Δημοτικού) και Παραμύθι χωρίς Όνομα (για τη Γ΄ Δημοτικού).

    Παράλληλα, όλα τα λογοτεχνικά βιβλία για κάθε τάξη θα είναι διαθέσιμα και σε ψηφιακή μορφή στην πλατφόρμα της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης “Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία” (ebooks.edu.gr).

    Οι μαθητές θα μπορούν να τα αναζητούν μέσω της πλατφόρμας με βάση τον τίτλο του βιβλίου, την τάξη ή το μάθημα που τους ενδιαφέρει, καθώς και χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα αναζήτησης.

    Επιπλέον, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ψηφιακής βιβλιοθήκης, οι μαθητές θα μπορούν να πραγματοποιούν αναζητήσεις και μέσα στο κείμενο των βιβλίων, προσφέροντας έτσι ευκαιρίες για ποικίλες παιδαγωγικές εφαρμογές και εκμετάλλευση των βιβλίων με δημιουργικούς τρόπους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    500ευρα: Δυναμική επιστροφή για τα μωβ χαρτονομίσματα στην ευρωπαϊκή αγορά

    Παρότι από τον Απριλίο του 2019 δεν εκδίδεται πλέον...

    «Άξιος εν πάσι»: Εικοσιένα έτη Αρχιερατικής Διακονίας»

    Του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου, Βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Πατρών 19...

    Πάτρα: Δείτε εκατοντάδες φωτό από τη νυχτερινή παρέλαση

      Φαντασμαγορική η νυχτερινή παρέλαση που διήρκησε 5 ώρες. Με...

    Δυτική Ελλάδα: Αθωώθηκε δημοσιογράφος μετά από μήνυση…. γυναίκας «Θεματοφύλακα του Συντάγματος» (!!!)

    Στην ακροαματική διαδικασία οδηγήθηκε χθες Παρασκευή η εκδίκαση της...