Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο – Η εκτίμηση της Ψαλτοπούλου για μάσκες και τεστ

    Ημερομηνία:

    Σοβαρή πιθανότητα να μη χρειαστούν μάσκες και τεστ για το άνοιγμα των σχολείων βλέπει η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Ειδικότερα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής τόνισε πως «μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό». Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία υποστήριξε ότι σε Ευρώπη και Αμερική τα σχολεία ανοίγουν χωρίς υποχρεωτικά μέτρα. «Κάθε εβδομάδα τα στατιστικά στοιχεία είναι όλο και καλύτερα. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι τελικά να μην χρειαστούμε μάσκες και τεστ. Αν αλλάξει όμως η εικόνα της πορεία του κορονοϊού, οι προτάσεις και οι συστάσεις θα διαφοροποιούνται» είπε στο Mega.

     

    «Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τα άτομα σε κίνδυνο, ηλικίας από 60 ετών και πάνω, που εισάγονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» είπε. Και πρόσθεσε: «Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που καταλήγουν είναι τα 80 έτη ή άτομα με προβλήματα υγείας. Το 90% των θανάτων από κορονοϊό είναι άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών».

    Για τον εμβολιασμό και την τέταρτη δόση ανέφερε: «Τα ποσοστά εμβολιασμού για την τέταρτη δόση του εμβολίου δεν είναι μόνο χαμηλά στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να στοχεύσουμε στην ηλικία των άνω 60 και να τους προστατεύσουμε. Οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 πρέπει οπωσδήποτε να φοράνε μάσκα παντού».

     

    Σε σχέση με τον ετήσιο εμβολιασμό για τον κορονοϊό η παθολόγος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ιός μπορεί να καταλήξει σαν την γρίπη και ενημέρωσε ότι είμαστε εν αναμονή για το επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα γίνει εφάπαξ.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Mochi: Πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό γλυκό που κάνει θραύση

    Το mochi (προφέρεται «μότσι») δεν μοιάζει σχεδόν με καμία λιχουδιά από...

    Κατώτατος μισθός: Ο χάρτης με τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους σε όλη την Ευρώπη – Η θέση της Ελλάδας (γραφήματα)

    Τη λίστα των ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέσα ωρομίσθια καθώς και την πορεία...

    Αυτό είναι το πιο άπιστο ζώδιο από όλα

    Ηαπιστία είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στις ανθρώπινες...

    Φωκίων Ζαΐμης: Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία για αντιμετώπιση πυρκαγιών

    Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα...