Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – Ετοιμάζουν διαμαρτυρίες

    Ημερομηνία:

    Διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων σε περίπτωση που, όπως λένε, δεν γίνει αποδεκτό το «σχέδιο διάσωσης του κλάδου» που θα προτείνουν στην κυβέρνηση.

    Αυτή θα είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά κινητοποιήσεις στις οποίες θα προχωρήσουν μέλη του κλάδου που «απειλείται με αφανισμό» και οι οποίοι ζητούν «να ανοίξουν… χθες τα γυμναστήρια».

    Στη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι τα γυμναστήρια δέχθηκαν διπλό βαρύτατο πλήγμα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πρώτη φάση υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων διήρκησε από τις 15 Μαρτίου έως τις 15 Ιουνίου του 2020 και η επαναλειτουργία βρήκε τα γυμναστήρια να καλούνται να λειτουργήσουν μέσα σε «νεκρή» περίοδο και με αυστηρότατα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    «Ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός και διστακτικός και η προσέλευση δεν ξεπέρασε το 40%. Όταν πήγαμε μέσα στον Οκτώβριο να βρούμε τον σχετικό βηματισμό μας ήρθε η δεύτερη αναστολή. Είμαστε ήδη πέντε μήνες κλειστά», ανέφερε ο γ.γ. του συνδέσμου, Δώρος Κλεοβούλου.

    Οι συνέπειες του διπλού και παρατεταμένου lockdown στον χώρο των γυμναστηρίων εκτιμάται ότι θα επιφέρει λουκέτα. «Το 20%-25% των γυμναστηρίων δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει. Θα υπάρξει έκρηξη ανεργίας και θα θιγούν περισσότερες από 200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τα γυμναστήρια», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηριούχων Θεσσαλονίκης, Κώστας Φακής.

    «Σήμερα, κυριαρχεί η λέξη υγεία. Για να υπάρχει όμως υγεία πρέπει να υπάρχει και άσκηση που οργανωμένα και συντονισμένα παρέχουν τα γυμναστήρια. Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσφέρει σωματική και ψυχική ισορροπία», υπογράμμισε ο ίδιος. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του πανελληνίου συνδέσμου, Σπύρος Γκουργκούλιας αναφέρθηκε και στους μη πιστοποιημένους προπονητές που εκμεταλλεύτηκαν το κλείσιμο των γυμναστηρίων, παρέχοντας υπηρεσίες εκγύμνασης παράνομα σε πάρκα, πλατείες, γκαράζ, αποθήκες και γυμναστήρια.

    Ο ίδιος μίλησε ακόμη και για στιγματισμό του χώρου των γυμναστηρίων ως χώρων υγειονομικά επικίνδυνων την ίδια ώρα που παγκόσμιες έρευνες τις οποίες επικαλέστηκε δείχνουν ότι μόνο το 0,8% των μολύνσεων έγινε μέσα σε γυμναστήρια. «Θα πρέπει να αποκατασταθεί η δυσφήμισή μας από τους λοιμωξιολόγους», σημείωσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο heavy metal γιατρός του ΕΣΥ που ψέλνει σε μοναστήρια και ασθενείς

    Η εικόνα του μοιάζει βγαλμένη από ροκ συναυλία. Μαύρη...

    Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης

    Πέντε αστυνομικοί δέχτηκαν πυροβολισμούς, με τρεις να χάνουν τη...

    Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)

    Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες...

    Παραλιακή Ρίου: Στην πλευρά του Αγίου Βασιλείου το τρυπάνι από βδομάδα

    Επίσκεψη στο εργοτάξιο και τα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις στο...