Εισαγγελέας:
Διήρκησε ένα χρόνο και πλεον η διαδικασία πάνω από 80 συνεδριάσεις , 60 μάρτυρες πλήθος εγγράφων βίντεο μηνύματα. 9 μέρες απολογία.
ΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Κρίσιμο ζήτημα στην ποινική δική είναι η ακροαματική διαδικασία.
Με βάση τα όσα αποδείχτηκαν βρισκόμαστε σε ένα ώριμο ποινικό στάδιο. Κυρία πρόεδρε καλείστε να κρίνετε μόνο με βάση το τι έχει ακουστεί εδώ μέσα και τι έχει προκύψει. Κύριο μέλημα η απόδειξη της ουσιαστικής αλήθειας. Είμαι πεπεισμένη ότι θα πράξετε το καθήκον σας. Άρθρο 299 οποίος σκότωσε άλλον τιμωρείται με ποινή ισόβιας κάθειρξης ή τουλάχιστον 10 έτη.
Η δίωξη που έχει ασκηθεί είναι με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Όσον αφορά την απόπειρα , αποτελεί αρχή εκτέλεσης του αδικήματος …
Η δίωξη έχει ασκηθεί κατ εξακολούθηση γιατί υπάρχει αληθινή συρροή. Αυτό σημαίνει ότι θα επιβληθεί μια ποινή για όλες τις πραξεις.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Από το σύνολο της αποδεικτικής διαδικασίας προέκυψε ότι η κ. κατηγορούμενη γεννήθηκε το 1989 γνώρισε και παντρεύτηκε τον συζυγο της το 2013 . Ο πατέρας της Τζωρτζίνας μας είπε ότι ήταν μια άψογη μητέρα η κατηγορούμενη. Μας είπε βέβαια ότι υπήρχαν προστριβές και ότι το ζευγάρι περνούσε πολλές περιόδους διάστασης. Και επέστρεφε. Σε αυτό τον έγγαμο βίο φεύγει πρώτα από τη ζωή η Μαλένα έρχεται η Ίριδα από βιώνει κι αυτή , ο κος Δασκαλάκης τότε είχε φύγει από τη συζυγική εστία λόγω μιας εξωσυζυγικής σχέσης της κατηγορούμενης. Τις επόμενες μέρες από βιώνει η Ίριδα. Και μένει η Τζωρτζίνα μόνη της. Επιστρέφει ο Δασκαλάκης εξ αιτίας αυτού του συμβάντος. Από τα μηνύματα τοτε προκύπτει ότι υπήρχε έντονη συζήτηση για χωρισμό για διατροφή κλπ. 6/4/21 όταν η κατηγορούμενη έχει επιλέξει να απομονωθεί και κλείνεται σε ένα ξενοδοχείο κ του στελνει ένα μήνυμα «να προσεχεις το παιδί σ αγαπώ πολύ.» Όλο αυτό το διάστημα ο Δασκαλάκης ειδοποιεί την οικογένεια φοβούμενος μήπως αυτοκτονήσει η Ρούλα κινητοποιεί την αδερφή της και ξεκινά μια συνομιλία της με την αδερφή της. Μεταξύ άλλων θα σας καταγγείλω και τους δυο και θα πάει το παιδί στο ίδρυμα, αν αυτό θες για το παιδί ντροπή σου. Η κατηγορούμενη δίνει οδηγίες για την αδερφή της και το παιδί. Το παιδί σου πλαντάξει κι εσυ στέλνεις μηνύματα, σήκωσε το τώρα και μετά αυτοκτόνα. Όλη αυτή τη μετά η κατηγορούμενη έχει κλειστεί στο ξενοδοχείο κάποια στιγμή την πείθουν να επιστρέψει στο παιδί της και πάνε στο πατρικό της. 8/4/21 ξυπνάει η Τζωρτζίνα με σπασμούς κατά τα λεγομενα της μητέρας. Την πάνε στο Καραμανδάνειο. Εκεί δίνουν το ιστορικό τους. Περίμεναν 10 λεπτά έξω απ το νοσοκομείο κλπ . ….(περιγράφει όλο το ιστορικό) …
Για το πρώτο περιστατικό ανακοπής
Ο κος Χασαπόπουλος έκανε το καθήκον του ως γιατρός. Αλίμονό μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν όταν βλέπουν ότι ο ασθενής θα επιστρέψει με νευρολογικά προβλήματα. Ο κος Χασαπόπουλος ενώ κατάλαβε ότι πέρασαν τα 20 λεπτά το έκανε για 50 λεπτά και είπε “καλά έκανα. δεν κρατούσα ρολόι”. Πως κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και του λέμε κακώς συνεχίζεις πάνω από 20’ ΚΑΡΠΑ; Συνέχισε λοιπόν και το παιδί επανηλθε. Η Τζωρτζίνα ήταν ένα πολύ δυνατο παιδί ήταν πραγματικά ηρωίδα και ο κος Χασαπόπουλος την επανέφερε στη ζωή . Εμείς που δεν είμαστε γιατροί σε αυτή τη δική κατάλαβα πόσο δύσκολη είναι η ΚΑΡΠΑ. Όταν έχεις τον νεκρό μπροστά σου και βλέπεις ότι έχει γίνει μπλε και παγώνει, εκείνη τη στιγμή θα σκεφτείς : «Α να σταματήσω γιατί μετά ο εγκέφαλος του δε θα λειτουργεί;» Εγώ τον συγχαίρω τον κο Χασαπόπουλο. Αν δεν είχε επιμείνει το παιδί δε θα είχε ζήσει. Η Τζωρτζίνα επανέρχεται…
Η εισαγγελέας συνέχισε αναφερόμενη στην κατηγορούμενη.
Την περίοδο που είχε χάσει 2 παιδιά , η ίδια κάθεται και ψάχνει στα σοσιαλ τι κάνει ο κος Δασκαλάκης, αν δηλώνει διαζευγμένος ή χωρισμένος ή ελεύθερος και παρακολουθεί τις κινήσεις του. Είναι δυνατόν να μπαίνει το παιδί σου μέσα στο νοσοκομείο και αντί να παίρνεις τον πατέρα τηλέφωνο να παίρνεις τον δικηγόρο; Ενώ το παιδί της είναι με σπασμούς; Εισάγεται η Τζωρτζίνα στην κλινική και αφήνει πίσω την αδερφή της. Δεν καλεί τον πατέρα γιατί λέει η Τζωρτζίνα δεν τον ήθελε . Και τι σημαίνει αυτό; Όταν το παιδί νοσηλεύεται θα καθίσει η θεία και όχι ο πατέρας; Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν ο πατέρας και η θεία;
Έχεις χάσει ένα παιδί, έχεις χάσει ένα 2ο παιδί, το 3ο παιδί νοσηλεύεται και εσυ φεύγεις για να πας να πάρεις παντόφλες και πιτζάμες; Δεν σε νοιάζει τι θα γίνει με το παιδί;
Υπάρχουν μηνύματα που λένε:
Ρούλα: «Περίμενε να πάρω τον δικηγόρο μου και θα δεις αν θα ξανά μιλήσεις με το παιδί αλήτη! Σχόλασες και δεν το χεις καταλάβει αγοράκι μου.»
Δασκαλακης: «Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο.»
Ρούλα: «Της τα χω πει όλα και θα μάθει ότι με έχεις κάνει τάρανδο»
Είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε γιατί η Τζωρτζίνα εκείνη την ημέρα δεν ήθελε τον πατέρα της; Είναι ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέρφια, έχει δει τους γονείς του να μαλώνουν, έχει να δει τη μάνα της 24 ώρες και ρωτάμε γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση;
Στη συνέχεια εγινε αναφορά στα μηνύματα που υπάρχουν στη δικογραφία και αποκάλυψε η ΜΠΑΜ:
Δασκαλάκης: Πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην μας ξανά ενοχλήσεις. Σε παρακαλώ δε θα σε ξανά ενοχλήσω, πάρε ότι θες αλλά γύρνα στο παιδί.
Ρούλα: Ποτέ δεν με πίστεψες, το παιδί και τα μάτια σου.
Δασκαλάκης: Γύρνα στο παιδί έχει ανάγκη τη μάνα του. Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια δηλαδή; Σύνελθε.
Τι ήθελε να πει δηλαδή με αυτό το μήνυμα ; Γιατί δεν αντεδρασε η κα κατηγορούμενη;
Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα!
Μέσα λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κος Δασκαλάκης επιστρέφει στην κ. κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί, και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Στην 2η ανακοπή: Είτε η μητέρα δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης είτε την έχει καταλάβει αλλά δεν την νοιάζει. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι εκείνη τη στιγμή την κα κατηγορούμενη δεν την αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Εάν η μητέρα ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο σε αυτό το συμβάν. Δηλαδή είχε αντιδράσει έντονα ήταν σε πανικό και είχε φωνάξει είμαι σίγουρη ότι όλοι θα την θυμούνταν . Εκείνη δεν ακούστηκε. Καθόλου. Δεν την άκουσε κανείς. Μπαίνουν μέσα στο δωμάτιο οι γιατροί και βλέπουν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο.
Η δικαιολογία που έδωσε η κα κατηγορούμενη: Ότι κατά το τράνταγμα μπορεί να μετακινήθηκε. Δεν «μπορεί» να μετακινήθηκε. Είχε βγει. Κι αφού βλέπει η κα κατηγορούμενη γιατί δεν έλεγξε να δει αν ήταν το οξυγόνο στη μύτη. Είμαι σίγουρη πως υπάρχει κάποιος χρόνος που η Τζωρτζίνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Είπε όμως η κα κατηγορούμενη ότι εγώ ιατρικές πραξεις μέσα στο νοσοκομείο δεν έκανα. Αλλά ούτε ούρλιαξε ούτε φώναξε ούτε ταράχτηκε στις 11/4 μέσα στο νοσοκομείο. Αντιδρά με ψυχραιμία.