Σε εξέλιξη η φωτιά στη Χίο

    Ημερομηνία:

    Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν εκατοντάδες Πυροσβέστες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που δημιούργησε η αρχική Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή της Νέας Ποταμιάς το μεσημέρι της Τρίτης 12 Αυγούστου, σε χώρο κοντά σε ανεμογεννήτριες.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεκάδες πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι προσπάθησαν να περιορίσουν την καταστροφή, δίνοντας μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς. Οι οικισμοί της Αμανής και η Βολισσός εκκενώθηκαν, με την πλειονότητα των κατοίκων να φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, ενώ ελάχιστοι κατευθύνθηκαν σε δομές που διέθεσε ο Δήμος, όπως το ΚΑΠΗ και το Κλειστό Γυμναστήριο.

    Oι ζημιές σε όλους τους οικισμούς είναι εκτεταμένες περιλαμβάνοντας καμένα σπίτια και αγροικίες, καλλιέργειες, και οχήματα.

    Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 88 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 17 οχήματα, ανάμεσά τους 31 πυροσβέστες της 1ης ΕΜΟΔΕ που έφτασαν αεροπορικώς, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Επιπλέον, από τη Λέσβο μεταφέρθηκαν ακτοπλοϊκώς 18 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ενώ από τον Πειραιά έφτασαν 40 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

    Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του Κέντρου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών, μεταξύ των οποίων εξετάζεται και το χρόνιο πρόβλημα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέος ΚΟΚ: Πόσο πάει το «πορτοκαλί» φανάρι;

    Η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η διέλευση, είναι όταν το όχημα βρίσκεται...

    Ο Έλληνας εφοπλιστής με τα εκατομμύρια κέρδη και την τρέλα του

    Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας Χάρης Βαφειάς κατάφερε μέσα στα τελευταία χρόνια...

    Η ΒΙΚΟΣ COLA στη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ της Πάτρας! Μπράβο στην εταιρεία αναψυκτικών

    Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Cola η οποία πρωταγωνιστεί στον χώρο...

    Κρίση στο γάμο του εφοπλιστή Αλέξανδρου Σαρακάκη και της Ρενάτας Καρρά

    Eνα από τα πιο ωραία, ταιριαστά και μέχρι πρότινος...