Σε τηλεδιάσκεψη στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συμμετείχε ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας

    Ημερομηνία:

    Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα 29.3.21 ο Πρύτανης συμμετείχε  σε τηλεδιάσκεψη στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Η επόμενη ημέρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας».

    Επί του συγκεκριμένου θέματος ο Πρύτανης κ. Μπούρας τοποθετήθηκε για το ποιο είναι το δέον γενέσθαι για την περαιτέρω ανάπτυξη, βιωσιμότητα  και διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε τη συλλογιστική επί του θέματος σύμφωνα με την οποία καταρτίστηκε ο Στρατηγικός Σχεδιασμός και ψήφισε η Σύγκλητος με ισχυρή πλειοψηφία.

    Ειδικότερα μεταξύ άλλων τόνισε: «ο στόχος είναι ένα βιώσιμο και διεθνώς αναγνωρίσιμο Πανεπιστήμιο Πατρών και αυτό χρειάζεται ισχυρά Τμήματα με επάρκεια σε διδακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Σχολές συγκεντρωμένες στην ίδια πόλη ή νομό και όραμα για προσεκτική επέκταση σε νέα γνωστικά αντικείμενα, ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και σημαντική ανανέωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού εξοπλισμού».

    Την Τετάρτη 31.3.2021 ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας είχε συνάντηση με τον  Βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα. Στη συνάντηση, με άξονα συζήτησης θέματα του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα τη στρατηγική ανάπτυξης του Ιδρύματος, συμμετείχαν και οι Αντιπρυτάνεις κ.κ. Δ. Μαντζαβίνος, Δ. Σκούρας, Π. Δημόπουλος, και Μ. Μαραγκός.

    Στο πλαίσιο της συζήτησης ανταλλάχθηκαν απόψεις επί του θέματος και παρήχθη εποικοδομητικός διάλογος.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Madalina Ghenea με sexy μαύρο bodysuit

    Η Madalina Ghenea μας δείχνει το αψεγάδιαστο κορμί της...

    Θρίλερ στο Ελληνικό: Νέες πληροφορίες για την οικιακή βοηθό της οικογένειας – Και τρίτη γυναίκα εμπλέκεται στην υπόθεση

    Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τους τρεις θανάτους της οικογένειας...

    Κλάδος αυτοκινήτου: Υποχρεωτικό το ψηφιακό πελατολόγιο από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει για συνεργεία και εμπόρους

    Από την 1η Ιουλίου 2025, οι επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου θα...