Σεφταλιές με κρεμμύδια και κύμινο

    Ημερομηνία:

    Υλικά

    Μερίδες: 4-6

    Για τις σεφταλιές

      • 1 κιλό κιμά χοιρινό
      • 1 αυγό
      • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, σχεδόν λιωμένο
      • 20 γρ. αλάτι
      • μαύρο πιπέρι
      • ½ κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
      • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
      • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
      • ½ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
      • 100 γρ. σταρένιο ψωμί για τοστ Χρυσός Μύλος
      • 20 ml κρύο νερό
      • ξίδι από κόκκινο κρασί
      • 2 μπόλιες αρνίσιες ή χοιρινές

    Για τα ψητά κρεμμύδια

    • 8 κρεμμύδια μικρά κόκκινα
    • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
    • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
    • αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Αν σας αρέσουν οι κυπριακές σεφταλιές, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή που τις ψήνει στον φούρνο και τις σερβίρει μαζί με ψητά κρεμμύδια και το ιδιαίτερο άρωμα του κύμινου.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σεφταλιές: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα τρίβουμε σε ένα μπλέντερ το ψωμί και το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το κρύο νερό και λίγο ξίδι. Ανακατεύουμε το μείγμα για 2΄-3΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1,5 ώρα.

    Βήμα 2

    Στο μεταξύ, βάζουμε τις μπόλιες σε κρύο νερό με ξίδι για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε τις μπόλιες και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 12×12 εκ. Πλάθουμε μακρόστενα δάχτυλα με τον κιμά και τα τυλίγουμε με τις μπόλιες.

    Βήμα 3

    Κρεμμύδια: Σε μία λαδόκολλα βάζουμε τα κρεμμύδια με τη φλούδα τους, τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πολύ κοντά στη φωτιά (σε κάρβουνα) για 1 ώρα (ή σε προθερμασμένο φούρνο για τον ίδιο χρόνο). Έπειτα ανοίγουμε και τα κόβουμε στη μέση προσθέτοντας κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κρέας.

    Βήμα 4

    Ψήνουμε τις σεφταλιές σε προθερμασμένο φούρνο στη ρύθμιση αέρα – αντιστάσεις στους 170οC για 45΄ και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε αρχικά με το κλείσιμο της μπόλιας προς τα κάτω. Κατόπιν τις περνάμε από καυτό σχαροτήγανο για 1΄-2΄ να πάρουν χρώμα.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε αμέσως με τα κρεμμύδια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ολοκληρώνεται σήμερα το 31ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με κορυφαίες διεθνείς παρουσίες

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις του 31ου Φεστιβάλ...

    Ραφαήλ Παγώνης: Ποιος είναι ο 13χρονος Έλληνας «Ράφα» που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο τένις

    Το ελληνικό τένις ζει στιγμές δόξας, καθώς ένα ακόμα...

    ΠΑΤΡΑ: Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα με τον δρόμο που οδηγεί στην Πλαζ

    Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα με τον δρόμο που...

    Annie: Το δημοφιλές μιούζικαλ έρχεται στο θέατρο Παλλάς

    Αnnie. Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Thomas Meehan, Charles Strouse και Martin Charnin, έρχεται να...