Σεισμοί στη Σαντορίνη: Νέες δονήσεις 4,5, 4,7 και 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί μέσα σε μία ώρα

    Ημερομηνία:

    Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη. Στη σύσκεψη που γίνεται υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέχουν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, ο καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης.

    Επίσης, στη σύσκεψη είναι παρόντες ο Αθανάσιος Γκανά, δ/ντης Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο Κώστας Συνολακης Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών και ο Βαγγέλης Τουρνάς υφυπουργός Πολιτικής προστασίας.

    Μπαράζ σεισμών στις Κυκλάδες – Συναγερμός στις Αρχές και η λήψη έκτακτων μέτρων

    Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ

    Νέος ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ εκδηλώθηκε με επίκεντρο στα 22 Χλμ. Νότια Νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

    47
    proliptikes

    Νέος σεισμός 4,5 ρίχτερ ανοιχτά της Ανάφης

    Νέος ισχυρός σεισμός 4,5 ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 19:41 στην περιοχή, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 23 Χλμ. Νότια Νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

    Κλιμάκια διασωστών και γιατρών με ασθενοφόρα και εξοπλισμό σε Σαντορίνη, Ίο και Αμοργό

    Σαντορίνη, Ίος και Αμοργός βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, για το ενδεχόμενο της αντιμετώπισης επιπτώσεων στον πληθυσμό από τη σεισμική έξαρση των τελευταίων ημερών.

    Στα τρία νησιά σπεύδουν κλιμάκια διασωστών και γιατρών, με ασθενοφόρα και εξοπλισμό, στο πλαίσιο της διαρκούς επιχειρησιακής ετοιμότητας και της προληπτικής ενίσχυσης των μηχανισμών άμεσης ανταπόκρισης.

    Τον συντονισμό έχει το ΕΚΑΒ, επιχειρησιακός βραχίονας του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ) και το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (EΣKE-EKAB).

    Όπως πληροφορείται το protothema.gr, διασώστες και επικεφαλής γιατρός του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ θα βρίσκονται απόψε το βράδυ στη Σαντορίνη για να στήσουν το επιχειρησιακό τους κέντρο για τη διαχείριση της πιθανής έκτακτης κατάστασης που συνεπάγεται η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων 24ωρων.

    Το ΕΤΙΚ του ΕΚΑΒ όπως και δυνάμεις της ΕΜΑΚ έχουν ήδη στα χέρια τους σχέδια αποτελεσματικής διαχείρισης της έκτακτης υγειονομικής συνθήκης στην οποία βρίσκεται το νησί της Σαντορίνης. Έχει γίνει, για παράδειγμα, χαρτογράφηση των υγειονομικών δομών του νησιού αλλά και των σημείων όπου μπορεί να χρειαστεί να λειτουργήσουν άλλοι υγειονομικοί σταθμοί, ενώ έχουν καταρτιστεί plan B για το ενδεχόμενο της αδυναμίας πρόσβασης από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο, που θεωρούνται πύλες με προβλήματα και ιδιαιτερότητες.

    Ασθενοφόρα και διασώστες θα βρίσκονται από αύριο, και για όσο διάστημα χρειαστεί, στην Ίο και Αμοργό, ώστε να ενισχύσουν τις υπάρχουσες υγειονομικές δομές.

    Κώστας Παπαζάχος: Σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ το δυσμενέστερο σενάριο στη Σαντορίνη

    Για τη σεισμική ακολουθία στη Σαντορίνη μίλησε στο protothema.gr ο Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στη χρόνια δυσκολία που αντιμετωπίζει το νησί τα τελευταία χρόνια.

    «Είναι από τις πιο δύσκολες ακολουθίες του ελληνικού χώρου», αναφέρει ο Κώστας Παπαζάχος.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    11 Μαρτίου: Οι δημοσιογράφοι απεργούν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

    Το Διοικητικό Συμβούλιο  της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου -...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12-3-2025

    ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας ΜΙΧΑΗΛ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΟ ΕΤΩΝ 75 Κηδεύουμε την Τρίτη 11-3-2025 και...

    Καίτη Κωνσταντίνου: Η «Σωσώ Παπαδήμα» δεν μένει πια εδώ – Οι ατάκες από τα «Εγκλήματα» που έγραψαν ιστορία

    Η ηθοποιός Καίτη Κωνσταντίνου, που πέθανε το βράδυ της Δευτέρας (10/03/2025)...