ΣΕΙΣΜΟΣ 5,4 ΡΙΧΤΕΡ: Τι εκτιμά ο Κεφαλονίτης Ακης Τσελέντης

    Ημερομηνία:

    Για μία ακόμη φορά ο καθηγητής Άκης Τσελέντης κλήθηκε να σχολιάσει σεισμό… στο νησί του. Για συνηθισμένο φαινόμενο που δεν χρήζει ανησυχίας κάνει λόγο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

    “Πρόκειται για έναν σεισμό 5,4 Ρίχτερ 57 χιλιόμετρα δυτικά του Ληξουρίου, στο γνωστό ρήγμα προς το τέλος της γεωθερμικής πλάκας, εκεί όπου υπάρχει το άλλο ρηγμα που ξεικινάει δυτικά της Κεφαλονιάς.

    Είναι ένα συνηθισμένο θα έλεγα φαινόμενο για την συγκεκριμένη σεισμογενή περιοχή και δεν εμπίπτει λογος ανησυχίας”.

    Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως ο σεισμός ήταν 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο 36 χλμ νοτιοδυτικά από το Ληξούρι.

    Στη συνέχεια, όμως, η ένταση του σεισμού αναθεωρήθηκε στα 5,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 11,6 χλμ, 57 χλμ νοτιοδυτικά από το Ληξούρι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερωτευμένα ζευγάρια της σόουμπιζ απολαμβάνουν τις διακοπές τους… μέχρι το Μπαλί – ΦΩΤΟ

    Από την Ικαρία μέχρι το Μπαλί, τα ερωτευμένα ζευγάρια...

    Σοβαρό τροχαίο για γνωστό πρωταγωνιστή και την οικογένειά του – ΦΩΤΟ

    Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα είχε γνωστός ηθοποιός και μέλη...

    Το ροζ σκάνδαλο που κατέληξε σε κλινική – Η ξανθιά της Περιφέρειας, ο βιομήχανος και το κάταγμα στο πέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%bf%ce%b6-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b7%ce%be%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba/

    Αγκαλιά στις διακοπές μετά την πρόταση γάμου – ΦΩΤΟ

    Πριν από λίγο καιρό ο επιχειρηματίας έκανε πρόταση γάμου...