Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στο Μεξικό – Τουλάχιστον ένας τραυματίας από συντρίμμια κτιρίου

    Ημερομηνία:

    Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών, με επίκεντρο κοντά στην Τλακολούλα, ταρακούνησε αρκετές περιοχές στο νότιο Μεξικό στις 2 Αυγούστου, αφήνοντας τουλάχιστον ένα άτομο τραυματισμένο στο ιστορικό κέντρο της πόλης Οαχάκα.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 11:58 π.μ. (20:58 ώρα Ελλάδας) και έγινε αισθητός σε τουλάχιστον 22 πόλεις της πολιτείας, καθώς και σε περιοχές της Γκερέρο, της Τσιάπας και της Πόλης του Μεξικού.

    Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε όταν συντρίμμια έπεσαν από ένα κτίριο στην τουριστική περιοχή της πόλης του νότιου Μεξικού.

    Αρχικά, η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία ανέφερε μέγεθος 5,6 Ρίχτερ. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, διόρθωσε το μέγεθός σε 5,9. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 13 χιλιόμετρα ανατολικά της Τλακολούλα, με βάθος 74 χιλιομέτρων.

    Ο κυβερνήτης της Οαχάκα, Σαλομόν Χάρα Κρουζ, επιβεβαίωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι έχουν ενεργοποιηθεί πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης μέσω του Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων για την επαλήθευση των ζημιών και την προστασία του πληθυσμού. «Συνεχίζουμε να αξιολογούμε τις ζημιές», δήλωσε.

    Παρά το μέγεθος του σεισμού, δεν ενεργοποιήθηκαν σεισμικές ειδοποιήσεις στα δημόσια μεγάφωνα στην Πόλη του Μεξικού, καθώς η δόνηση δεν ξεπέρασε τα όρια που έχουν καθοριστεί για αυτό το προληπτικό μέτρο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας: Οκτώβριος με Σκιές και Μάσκες – Συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια

    Τα εργαστήρια του έργου «Σκιές και Μάσκες – Κέντρο Παράδοσης...

    Οι τρεις ώρες που γιγαντώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας

    Οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη...

    Δυτική Αχαϊα: Τα δώρα του Μητροπολίτη στην περιοχή, παραδόθηκαν στον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

    Σχολικά είδη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών του...