Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7άρι», λέει γνωστός Τούρκος καθηγητής

    Ημερομηνία:

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τούρκος καθηγητής γεωλογίας, Dr. Naci Görür είχε προειδοποιείσει ότι ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τότε, θα επηρεάσει το ρήγμα του Μαρμαρά, πιθανότατα προκαλώντας έναν μεγάλο σεισμό μελλοντικά, όπως έγινε σήμερα (23.04.2025) στην Κωνσταντινούπολη με τα 6,2 Ρίχτερ.

    «Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει λίγο πολύ το τμήμα του ρήγματος που αναμένεται να σπάσει στον Μαρμαρά», είχε πει ο καθηγητής και επανήλθε με αφορμή τα ισχυρά Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κωνσταντινούπολη.

    «Οι σεισμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να μιλάμε για αυτούς όταν συμβαίνει ένας σεισμός. Όταν δεν υπάρχει σεισμός, πρέπει να μιλάμε γι’ αυτούς και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Πρώτα απ’ όλα, η κυβέρνηση, στη συνέχεια ο δήμος και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να προετοιμάσουν την πόλη για έναν σεισμό.

     

    Ο αστικός μετασχηματισμός και η οικοδόμηση δεν είναι πράγματα που προετοιμάζουν την πόλη για έναν σεισμό. Μια αντισεισμική πόλη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο λαός πρέπει τώρα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παρακολουθούν και να ελέγχουν», κατέληξε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θανάσιμος ξυλοδαρμός στο Ναύπλιο: Μόνον 9 χρόνια μόνο κάθειρξη στους δύο δράστες – Βίντεο από το τραγικό περιστατικό

    Ο άγριος ξυλοδαρμός ενός άνδρα έξω από μπαρ στο Ναύπλιο τον Ιούνιο του 2024 που...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31-10-2025

    ΚΗΔΕΙA Τον αγαπημένο μας αδελφό & θείο ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΤΩΝ: 56 Θανόντα κηδεύουμε την...

    Euroleague: Η Μονακό πλήγωσε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, παραμένει πρώτη η Χαποέλ

    Μετά από δύο διαδοχικές νίκες επί των Μακάμπι Τελ...

    Αργολίδα: Βαριά ποινή 15 ετών και στον συνοδηγό για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στη 37χρονη μητέρα στη Νέα Κίο

    Πρωτοφανής απόφαση για τα ελληνικά δεδομένα η καταδίκη συνοδηγού τροχαίου δυστυχήματος σε...