Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: «Δεν ήταν αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί, έρχεται 7άρι», λέει γνωστός Τούρκος καθηγητής

    Ημερομηνία:

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τούρκος καθηγητής γεωλογίας, Dr. Naci Görür είχε προειδοποιείσει ότι ένας σεισμός 4,4 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί τότε, θα επηρεάσει το ρήγμα του Μαρμαρά, πιθανότατα προκαλώντας έναν μεγάλο σεισμό μελλοντικά, όπως έγινε σήμερα (23.04.2025) στην Κωνσταντινούπολη με τα 6,2 Ρίχτερ.

    «Αυτός ο σεισμός θα επηρεάσει λίγο πολύ το τμήμα του ρήγματος που αναμένεται να σπάσει στον Μαρμαρά», είχε πει ο καθηγητής και επανήλθε με αφορμή τα ισχυρά Ρίχτερ που ταρακούνησαν την Κωνσταντινούπολη.

    «Οι σεισμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για να μιλάμε για αυτούς όταν συμβαίνει ένας σεισμός. Όταν δεν υπάρχει σεισμός, πρέπει να μιλάμε γι’ αυτούς και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Πρώτα απ’ όλα, η κυβέρνηση, στη συνέχεια ο δήμος και οι άνθρωποι πρέπει να συνεργαστούν για να προετοιμάσουν την πόλη για έναν σεισμό.

     

    Ο αστικός μετασχηματισμός και η οικοδόμηση δεν είναι πράγματα που προετοιμάζουν την πόλη για έναν σεισμό. Μια αντισεισμική πόλη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ο λαός πρέπει τώρα να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να παρακολουθούν και να ελέγχουν», κατέληξε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνταγή για γεμιστά κολοκύθια με λουκάνικο, ντομάτα και φέτα

    Τα «παπουτσάκια», που τρώμε, δεν είναι μόνο με μελιτζάνα.Υπάρχουν και...

    Τα 10 τρόφιμα που μας κρατάνε δροσερούς στον καύσωνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%84%ce%b1-10-%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%86%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%82/

    Ποιας πασίγνωστης Πατρινής είναι κόρη αυτή η 20χρονη; ΦΩΤΟ

    Η όμορφη κοπέλα είναι κόρη πρώην ζευγαριού της ελληνικής...

    Μπούγας: Στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η πλήρης αναμόρφωση των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών της χώρας

    «Στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η πλήρης αναμόρφωση των...