Σελιανίτικα Αχαΐας: Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου

    Ημερομηνία:

    Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου στα Σελιανίτικα έχει αναλάβει ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιώργος Ρόζος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την έλλειψη της επαρκούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να στηριχθούν οι αδύναμοι οικονομικά συνδημότες.

    Το Περιφερειακό Ιατρείο Σελιανιτίκων εδώ και αρκετό καιρό λειτουργεί υποτυπωδώς, υπάρχει μόνο μια ιατρός που εξυπηρετεί μια φορά την εβδομάδα και φυσικά δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της κοινότητας και των όμορων οικισμών.

    «Η υγεία αποτελεί ένα πανανθρώπινο, αδιαπραγμάτευτο και δημόσιο αγαθό και ασφαλώς είναι απαραίτητες οι δομές αυτές που θα δίνουν την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους στην ιατρική πρόσβαση. Ανεξάρτητα της όποιας κίνησης μας δεν σταματάμε να διεκδικούμε την στελέχωση και την ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σελιανιτίκων» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος.

    Με τις παρούσες συνθήκες η ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου προβάλλει όχι μόνο σαν μια επείγουσα αναγκαιότητα αλλά και σαν καθήκον όλης της ευαισθητοποιημένης κοινότητας στη Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων. Προφανής σκοπός είναι η προσφορά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της κοινότητας σε καθημερινή βάση και χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους εξυπηρετούμενους. Πρόκειται για ένα θεσμό που δεν τόσο γνωστός στην περιοχή σε αντίθεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, υπάρχουν περίπου 130 τέτοιου είδους δομές σε όλη την Ελλάδα και αρκετές εξ αυτών λειτουργούν υπό την αιγίδα του Δήμου.

    Επίσης, συζητείται να προμηθευτεί η Δημοτική Κοινότητα Σελιανιτίκων ένα αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή τελευταίας τεχνολογίας, κατάλληλο για παιδιά και ενήλικες, με την χρήση του να είναι εφικτή και από μη ιατρικό προσωπικό σε τυχόν επείγουσα περίπτωση που προκύψει.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανόπουλο: Ο λόγος που οι γονείς αποφάσισαν αποχή των παιδιών τους!

    Mαθητές εκφράζουν την ανασφάλεια τους λόγω της εναλλαγής 5...

    Η κλασική συνταγή για αφράτο σνίτσελ

    Το αφράτο καλοπαναρισμένο και καλοτηγανισμένο σνίτσελ, είναι φαγητό ονειρικό. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους...

    Τέμπη: Ξεσπούν οι γονείς των θυμάτων – «Είμαι σίγουρη ότι η κόρη μου φώναζε “μαμά” και δεν μπορούσα να την βοηθήσω»

    Δύο χρόνια συμπληρώνονται αύριο Παρασκευή (28.02.2025) από την μαύρη...

    Τέμπη: Ο σταθμάρχης που ανέλαβε μετά την τραγωδία μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

    Ο Γιώργος Ζήνδρος δούλευε την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη στο Παλιοφαρσαλο η...
    Best Shop