Σέρρες: Συνελήφθη 52χρονος, καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτες $200.000 με τραπεζικές κάρτες

    Ημερομηνία:

    Καταζητούμενος στις ΗΠΑ για απάτη άνω των 200.000 δολαρίων, μέσω αναλήψεων από μηχανήματα ΑΤΜ, με κλεμμένα στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, συνελήφθη στην περιοχή των Σερρών. Πρόκειται για 52χρονο Βούλγαρο, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία.

    Όπως έγινε γνωστό, δικαστήριο της Πολιτείας του Ιλινόις ζητεί την έκδοσή του καθώς τον κατηγορεί για απάτη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, όπως επίσης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

    Οι πράξεις για τις οποίες καταζητείται, φαίνεται πως τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015. Ο 52χρονος φέρεται να δρούσε από την πατρίδα του, από κοινού με συνεργούς του. Ένας εξ αυτών φέρεται να έκανε τις παράνομες αναλήψεις στις ΗΠΑ αποστέλλοντας τα χρήματα μέσω εταιρείας μεταφοράς και χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία παραλήπτη.

    Κατά πληροφορίες, τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα αναφέρονται σε δεκάδες περιπτώσεις αναλήψεων με κάρτες που εκδόθηκαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αυστραλίας, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης (μεταξύ άλλων Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Δανία).

    Ο 52χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι να κριθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αν θα εκδοθεί ή όχι στις ΗΠΑ.

    protothema.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Σοκ στην Ελληνος Στρατιώτου! Βρέθηκε στο έδαφος και είχε πέσει από ύψος!

    Παρολίγο τραγωδία σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην οδό Ελληνος Στρατιώτου...

    Omoda και Jaecoo: Βελούδινη επανάσταση στη Γέφυρα

    Η Omoda & Jaecoo, θυγατρική του ομίλου Chery, δραστηριοποιείται...

    Πάτρα: “Εφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή – φωτό

    "Εφυγε" από την ζωή, σε ηλικία 100 ετών μία...

    Σκανδάμης για αγρότες : Να παραιτηθούν αφού δεν κατάλαβαν ακόμη τα αγροτικά αιτήματα

    Με ανάρτησή του στο fb ο Μαρίνος Σκανδάμης, στέλεχος...