Σερβία: Υποχρεωτική η… «Κιλότα Μ-21» για τις γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις

    Ημερομηνία:

    Οι γυναίκες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας είναι πλέον υποχρεωμένες να φορούν ειδικά εσώρουχα τα οποία παράγονται από στρατιωτικές βιοτεχνίες. Όπως αναφέρεται στο επίσημο στρατιωτικό φυλλάδιο του μηνός Αυγούστου, οι γυναίκες, για το κάτω μέρος της λεκάνης, θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εσώρουχο με την κωδική ονομασία «Κιλότα Μ-21». Το εσώρουχο αυτό -αναφέρεται- ικανοποιεί όλους τους όρους του κώδικα στρατιωτικής ένδυσης της Δημοκρατίας της Σερβίας.

    Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το νέο εσώρουχο για τα γυναικεία μέλη των ενόπλων δυνάμεων πληροί ορισμένες προδιαγραφές όσον αφορά την άνεση, την εμφάνιση και την ποιότητα ενώ ταιριάζει με το χρώμα της στολής παραλλαγής.

    Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, στον κώδικα ένδυσης του στρατού τελευταία όλο και πιο συχνά προστίθενται διατάξεις που αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από τον γυναικείο πληθυσμό για να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις.

    Τα τελευταία δύο χρόνια στις στρατιωτικές σχολές μέσης εκπαίδευσης στο Βελιγράδι εισήχθησαν περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες. Στην Ανώτατη Στρατιωτική Ακαδημία το 34% των δοκίμων είναι γυναίκες ενώ στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 70%.

    Ο στρατός στη Σερβία είναι επαγγελματικός και οι γυναίκες σήμερα αποτελούν το 9% των αξιωματικών και το 17% των στρατιωτών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πρέπει να πλένουμε το κρέας πριν το μαγείρεμα;

    Η γρήγορη και άμεση απάντηση είναι από ένα εμφατικό...

    Σεξ – Διάρκεια: Πόσα λεπτά θεωρούνται ιδανικά; Η απάντηση θα σας εκπλήξει

    Σύμφωνα με μελέτη  σε ετερόφυλα ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες σχετικά...

    Δουλειά: Τι πιστεύουν στ’ αλήθεια για τη Gen Z οι προϊστάμενοί τους

    Η Gen Z, που περιλαμβάνει όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1997...

    Αυτή είναι η άσκηση για καλύτερο σεξ

    Τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στο αναπαραγωγικό σύστημα...