Σεξισμός στο μεγαλείο του: “Στην Κίνα αν είσαι γυναίκα μόνη πάνω απ’ τα 30 σε αποκαλούν “απομεινάρι””

    Ημερομηνία:

    Σεξισμός στο μεγαλείο του! Σοκ προκαλεί σε κάθε γωνιά του κόσμου ένα απίστευτο βίντεο, στο οποίο μια κινέζα δίνει μια… εισαγωγή στην μικρογραφία της κινεζικής κουλτούρας, δίνοντας παραδείγματα από τις σεξιστικές αντιλήψεις που έχουν οι κινέζοι για τις γυναίκες.

    Η κινέζα σε βίντεο, θέλοντας να δώσει μια “γεύση” κινεζικού πολιτισμού στην Δύση, αλλά και στον κόσμο γενικότερα, περιγράφει την κοινωνική θέση των γυναικών στην κομμουνιστική Κίνα. Ο τρόπος με τον οποίον σκιαγραφείται η κοινωνική δομή, φέρνει σε σχεδόν ευθυγραμμισμένα το Ιράν.

    “Αν είσαι γυναίκα, μόνη και 30, σε αποκαλούν “απομεινάρι” στα Μανδαρινικά” και συνεχίζει λέγοντας, “στα καντονέζικα σε αποκαλούν “πορτοκάλι στον πάτο του καλαθιού”, “το ζαχαροκάλαμο που δεν πουλήθηκε ποτέ”, “το πράγμα που χρησιμοποιούν για να καλύψουν τα κενά στη κουζίνα”.

    GLEARNET

    Κατόπιν αναφέρεται και πως αναδεικνύονται οι άνδρες, αν έχουν περάσει τα 30 τους και δεν έχουν πάει με κοπέλα:

    “Τότε τους αποκαλούν “διαμάντι μπάτσελορ” και στα καντονέζικα “ποιοτικό real estate”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέντε παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας – Μοναδικές φωτογραφίες

    Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, σε κάθε σου...

    Τέσσερις σίγουροι τρόποι για καλύτερο σεξ

    Τα υποκείμενα αρνητικά συναισθήματα που έχουν οι γυναίκες γύρω...

    One night stand: Τα ζώδια που υποκύπτουν στην ηδονή της μιας βραδιάς

    Φαίνεται, πως η αστρολογία μπορεί να δώσει απαντήσεις σε...

    Η Raissa Bellini στην Σαντορίνη

    Η Raissa Bellini μας δείχνει τις hot καμπύλες της...