flamis.gr

Σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης: Ελεύθεροι με αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν οι 7 ανήλικοι

Για το πλημμέλημα της προσβολής γενετήσιας πράξεως κατηγορούνται με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι 7 ανήλικοι εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό εις βάρος μιας 14χρονης στη Περαία της Θεσσαλονίκης, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο αποφάσισε και για τους 7 αναμορφωτικά μέτρα, όπως την ανάθεση επιμέλειας σε επιμελητή, μια φορά το μήνα. Ακόμη επεβλήθη το αναμορφωτικό μέτρο της συνδιαλλαγής ανήλικου δράστη και θύματος, σύμφωνα με το άρθρο 122ΠΚ ( Εγκύκλιος ΕισΑΠ) και εν γένει για εξώδικη διευθέτηση των συνεπειών των πράξεων τους. Παρακολούθηση κοινωνικών και ψυχολογικών προγραμμάτων σε κρατικούς, δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς.

Σημειώνεται ότι οι δυο εκ των 7 ανήλικων, ηλικίας 14 ετών, οι οποίοι εγκατέλειψαν το σημείο νωρίτερα από τους υπόλοιπους, επεβλήθησαν τα αναμορφωτικά μέτρα της επίπληξης και της ανάθεσης επιμέλειας σε επιμελητή ανηλίκων.

Κατά την διάρκεια των απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι νεαροί υποστήριξαν ότι «έγιναν κάποιες θωπείες αλλά με την συγκατάθεση της 14χρονης» ενώ η ίδια είπε πως κάποια πράγματα τα έκανε με την θέληση της και κάποια άλλα με το ζόρι, καθώς την πίεζαν να ενδώσει στις επιθυμίες τους. Σημειώνεται ότι το μέρος όπου συνέβησαν όλα αυτά είναι ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στην Περαία και πως την δεδομένη χρονική στιγμή υπήρχαν κι άλλοι μαθητές σε άλλους χώρους, καθότι πρόκειται για στέκι. Η 14χρονη με τους 7 άλλους ανήλικους είχαν απομονωθεί σε μια τάξη και όταν όλα τελείωσαν αποχώρησαν όλοι μαζί.

Oι απολογίες ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν γύρω στις 3 το μεσημέρι. Tουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται πως παραδέχτηκε ότι ασέλγησε στην 14χρονη με την ανοχή της. Άλλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι ήταν παρόντες αλλά δεν ακούμπησαν το κορίτσι, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που ανέφεραν ότι είχαν αποχωρήσει πριν από το περιστατικό.

«Φτάσαμε μέχρι το όριο της θωπείας. Στα οπίσθια και στο στήθος. Όλα ήταν με τη συναίνεση της παθούσας. Σε κανένα σημείο δεν έδειξε ότι ενοχλείται από όλα όσα συνέβησαν. Δεν καταλάβαμε κάτι κακό εκείνη τη στιγμή καθώς δεν εξέφρασε την ενόχλησή της». Με αυτά τα λόγια εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτη, ορισμένοι από τους ανηλίκους οι οποίοι καταγγέλθηκαν πως επιτέθηκαν σεξουαλικά κατά 14χρονη μαθήτριας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr αρνούνται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν έκαναν κάτι χωρίς τη συγκατάθεσή της. Οι δύο από τους δράστες φαίνεται πως δεν συμμετείχαν στην καταγγελλόμενη επίθεση.

«Ο πελάτης μου αυτό το οποίο λέει και φαίνεται απ’ τη δικογραφία είναι πως ήταν στο χώρο για περίπου 15 λεπτά και μάλιστα όχι συνεχόμενα. Σε κανένα σημείο δεν είδε να συμβαίνει κάτι. Αποχώρησε άμεσα από το σημείο και άρα δεν έχει καμία γνώση της ουσίας του περιστατικού», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ», ο Δημήτρης Σαρρής, συνήγορος υπεράσπισης του ενός εκ των επτά ανηλίκων, που κατηγορούνται για την υπόθεση.

Η 14χρονη φέρεται να έτρεφε αισθήματα για το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο οποίος την παρότρυνε να συναντηθούν εκεί, χωρίς όμως να την ενημερώσει ότι μαζί του θα είναι κι άλλα άτομα, τα οποία προφανώς είχε ειδοποιήσει λίγο νωρίτερα.

Η κοπέλα μόλις είδε ότι η κατάσταση άρχισε να αγριεύει, προσπάθησε να φύγει, όμως η ομάδα των επτά ανήλικων, οι έξι των οποίων ελληνικής καταγωγής κι ο ένας Αλβανικής αλλά γεννημένος στην Ελλάδα, δεν την άφησαν και την κράτησαν με το ζόρι.

Ο νεαρός που της έδωσε ραντεβού στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, φέρεται να έφυγε κατά την διάρκεια των αποτρόπαιων πράξεων μαζί με έναν φίλο του για να παραμείνουν στο σημείο οι υπόλοιποι πέντε όπου και φέρονται να συνέχισαν απτόητοι το νοσηρό τους έργο.

«Μου έκαναν πράγματα παρά την θέληση μου»

είπε η 14χρονη στους αστυνομικούς, χωρίς όμως να κάνει λόγο για ολοκληρωμένη ερωτική πράξη. Οι ανήλικοι, όπως είπε η κοπέλα, της έδεσαν τα μάτια με ένα μαντήλι, την ρώτησαν αν παρακολουθεί ερωτικές ταινίες με σοδομαζοχιστικό περιεχόμενο και μετά άρχισαν να την χαϊδεύουν και να την φιλάνε.

Comments are closed.