Σία Αναγνωστοπούλου – Κώστας Μάρκου: «Άμεση ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών».

    Ημερομηνία:

    Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου με θέμα την άμεση ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών, κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Οι παραγωγοί σταφίδας μετά από τόσους μήνες βρίσκονται ακόμα σε δεινή θέση. Από τον Απρίλιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζει το πρόβλημα με την κορινθιακή σταφίδα, έχει φτάσει Δεκέμβριος και ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει, ενώ οι παραγωγοί κάνουν λόγο για αδιαφορία του υπουργού την στιγμή που η σταφίδα τους να μένει απούλητη.

    Το σταφιδικό πρόβλημα αφορά 20.000 οικογένειες αγροτών και οι τιμές που δίνει η αγορά δεν καλύπτουν το κόστος καλλιέργειας τους.Αντιδράσεις στους σταφιδοπαραγωγούς προκαλεί το ενδεχόμενο απένταξης του προϊόντος από τη συνδεδεμένη ενίσχυση, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα η νέα λίστα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση της περιόδου 2023 – 2027, δεν εμπεριέχει τη σταφίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήματα ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν οι σταφιδοπαραγωγοί και σε σχέση με τη συνδεδεμένη ενίσχυση του 2021, καθώς έχει ζητηθεί παράταση της προθεσμίας, με βάση την οποία λαμβάνουν την συγκεκριμένη ενίσχυση οι σταφιδοπαραγωγοί και κανονικά λήγει στις 30/11, εξαιτίας των προβλημάτων διάθεσης της φετινής σοδειάς του προϊόντος.

    Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα ερωτήθηκε o αρμόδιος Υπουργός αν προτίθεται να ενισχύσει τους αγρότες και να αποσύρει τις ποσότητες αδιάθετης σταφίδας που βρίσκεται στις αποθήκες από την περσινή σοδιά, να δώσει παράταση στη συνδεδεμένη ενίσχυση της περιόδου 2021 και να αυξήσει το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στη σταφίδα λόγο ειδικών συνθηκών και τέλος αν προτίθεται να συμπεριλάβει στην πρόταση για συνδεδεμένες ενισχύσεις της περιόδου 2023 – 2027 την Κορινθιακή σταφίδα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μάικλ Τζόρνταν: Διθυραμβικά σχόλια για την Ελλάδα – “Εκεί γεννήθηκαν θρυλικοί ήρωες και η έννοια της σπουδαιότητας πρωτοξεκίνησε”

    Η επίσκεψη του Μάικλ Τζόρνταν στην Ελλάδα ενόψει της σημαντικής εκδήλωσης της...

    Cloud Coffee: O viral καφές -χωρίς νερό- που πίνουμε φέτος το καλοκαίρι

    Ένα νέο, δροσιστικό ρόφημα έχει κάνει αισθητή την παρουσία...

    Τι και πότε αλλάζει με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Δεν θα αυξηθούν από το 2027 λέει το υπουργείο Εργασίας

    Το πρότυπο της Δανίας που ήδη νομοθέτησε την αύξηση των ορίων ηλικίας...

    «Ραβασάκια» σε 355.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. – Έρχονται πρόστιμα για ασφάλεια, τέλη και ΚΤΕΟ

    «Ραβασάκια» για πάνω από 355.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν ανταποκρίνονται...