Σία Αναγνωστοπούλου στον Μητσοτάκη: «Ψηφίστε με και μετά τις εκλογές θα τα κάνουμε όλα!» – Αυτό λέτε στον καλλιτεχνικό κόσμο;

    Ημερομηνία:

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου:

    «Αναρτάτε στην σελίδα σας ένα κείμενο- προεκλογική φαντασμαγορία του τίποτα- την ίδια ώρα μάλιστα που γίνεται η συνέντευξη τύπου του ΣΕΗ και θέλετε πραγματικά να πιστέψουμε ότι επιχειρείτε να λύσετε το πρόβλημα, που εσείς και οι υπουργοί σας δημιουργήσατε και όχι να το διαχειριστείτε επικοινωνιακά;  Μήπως το μόνο που επιδιώκετε κύριε Πρωθυπουργέ είναι η καλλιέργεια προσδοκιών, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η διάσπαση του μετώπου των καλλιτεχνών και δημιουργών που παραμένει αρραγές;

    Δεν νομοθετούμε έτσι κύριε Πρωθυπουργέ.  Με εμβαλωματικές νομοθετικές ρυθμίσεις και «πασαλείμματα» πάνω στο Προεδρικό Διάταγμα, δεν παρακάμπτονται τα προβλήματα που το ίδιο το ΠΔ δημιουργεί.

    Ότι και να κάνετε ,στο πλαίσιο και της ιδιότητα που σας έχουν αποδώσει οι αυλοκόλακες σας, του ‘’Μωυσή’’, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε την πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση  των καλλιτεχνικών σπουδών,  που επέφερε το ΠΔ (85/2022), εξισώνοντας τους απόφοιτους των ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού και κινηματογράφου με απόφοιτους λυκείου .

    Η μόνη λύση που όλες και όλοι απαιτούν  είναι να κατατεθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα αποσύρει το ΔΕ του Προεδρικού Διατάγματος και θα κατοχυρώνει τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα των καλλιτεχνών και δημιουργών στο επίπεδο ΤΕ.  Οτιδήποτε άλλο θα είναι ωμή παραπλάνηση και εμπαιγμός , αυτό που ο λαός αποκαλεί “κοροϊδία”.

    Τέλος, κρίμα γι’ αυτόν τον εμπαιγμό και την απαξίωση που επιφυλάσσετε στον κόσμο του σύγχρονου πολιτισμού κύριε Πρωθυπουργέ ,μια μέρα μάλιστα μετά την θλιβερή νομιμοποίηση από την παράταξή σας, στο κοινοβούλιο, της κατάλυσης του κράτους δικαίου.

    Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ, όπως έχουμε πράξει από την αρχή, στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα των καλλιτεχνών και στηρίζουμε τον αγώνα τους».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Φοβούνται ότι θα πληρώσουν οι μεριδιούχοι

    Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος των μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας Αθ....

    ΠΑΤΡΑ: Να ελεγχθούν τα δένδρα στα Ψηλαλώνια

    Μήπως θα πρέπει να ελεγχθούν από τον τομέα Πρασίνου...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτό είναι το κορίτσι που “έπιασε” 19.250 μόρια στις πανελλαδικές

    Μία από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες (19.250) στη Δυτική Ελλάδα...

    ΠΑΤΡΑ: Βρείτε ένα τρόπο… επικοινωνίας

    Το σίριαλ του Δημοτικού Συμβουλίου... επαναλήφθηκε και εκτός συνεδριάσεων....