Σιφνέικοι ρεβιθοκεφτέδες με σος ταχινιού

    Ημερομηνία:

    Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, δοκιμάστε αυτούς τους σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με τα μυρωδικά τους και τη δροσερή σος ταχινιού.

    Βήμα 1

    Ρεβιθοκεφτέδες: Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα να φύγουν τα φλούδια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη. Τα θέλουμε ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.

    Βήμα 2

    Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με την πατάτα πολτοποιημένη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι, ανακατεύουμε με πιρούνι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    Βήμα 3

    Πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Βήμα 4

    Σος ταχινιού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Ο δήμαρχος Πατρέων γυρίζει την πλάτη στο μέλλον

    Του Αντώνη Κουνάβη   Η Πάτρα, μια πόλη που διψά για...

    Η δημοτική αρχή Πάτρας στο πλευρό των συνταξιούχων – φωτό

    Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Διονύση...

    Πάτρα: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι – φωτό

    Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι και στην Πάτρα, οι οποίοι πραγματοποίησαν...

    Πάτρα: Ο Δήμος μαζεύει αύριο τις κατεστραμμένες εξέδρες στη μαρίνα

    Σε ανάσυρση των κατεστραμμένων προβλητών προχωρά ο Δήμος Πατρέων, από...