Σιφνέικοι ρεβιθοκεφτέδες με σος ταχινιού

    Ημερομηνία:

    Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, δοκιμάστε αυτούς τους σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με τα μυρωδικά τους και τη δροσερή σος ταχινιού.

    Βήμα 1

    Ρεβιθοκεφτέδες: Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα να φύγουν τα φλούδια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη. Τα θέλουμε ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.

    Βήμα 2

    Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με την πατάτα πολτοποιημένη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι, ανακατεύουμε με πιρούνι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    Βήμα 3

    Πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Βήμα 4

    Σος ταχινιού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Έργα, έργα, έργα και… τα νεύρα στο «κόκκινο»!

    Tα έργα της νέας Πατρών – Πύργου έχουν ήδη...

    13χρονος ο μαθητής του Γυμνασίου Κ. Αχαϊας που υπέστη σπασμούς από χρήση χασίς! Συνελήφθησαν δύο 15χρονοι

    Σοκ προκαλεί το περιστατικό που σηµειώθηκε χθες το µεσηµέρι...

    Μελομακάρονα – Κουραμπιέδες: “Αλμυρές” αυξήσεις για τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα παραδοσιακά γλυκά έχουν αρχίσει...