Σιφνέικοι ρεβιθοκεφτέδες με σος ταχινιού

    Ημερομηνία:

    Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, δοκιμάστε αυτούς τους σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με τα μυρωδικά τους και τη δροσερή σος ταχινιού.

    Βήμα 1

    Ρεβιθοκεφτέδες: Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα να φύγουν τα φλούδια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη. Τα θέλουμε ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.

    Βήμα 2

    Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με την πατάτα πολτοποιημένη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι, ανακατεύουμε με πιρούνι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    Βήμα 3

    Πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Βήμα 4

    Σος ταχινιού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ATP Finals: Τραγωδία στο Τορίνο με δύο νεκρούς θεατές

    Η δεύτερη ημέρα των ATP Finals στο Τορίνο επισκιάστηκε από μια...

    Αχαϊα: Θρήνος για 47χρονη – Σήμερα η κηδεία

    Θλίψη σκόρπισε στην Κάτω Αχαΐα η είδηση του θανάτου...

    Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά των Αντικυθήρων

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 τα...

    Πάτρα: Η ομάδα “Φροντίζω” στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα -φωτό

    Συνεχίζοντας τις δράσεις στην κοινότητα το Κέντρο Ημέρας Ατόμων...