Σιφνέικοι ρεβιθοκεφτέδες με σος ταχινιού

    Ημερομηνία:

    Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, δοκιμάστε αυτούς τους σιφνέικους ρεβιθοκεφτέδες με τα μυρωδικά τους και τη δροσερή σος ταχινιού.

    Βήμα 1

    Ρεβιθοκεφτέδες: Ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα να φύγουν τα φλούδια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη. Τα θέλουμε ψιλοκομμένα και όχι πολτοποιημένα.

    Βήμα 2

    Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με την πατάτα πολτοποιημένη, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά, αλάτι και αρκετό πιπέρι, ανακατεύουμε με πιρούνι και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

    Βήμα 3

    Πλάθουμε στρογγυλούς ρεβιθοκεφτέδες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

    Βήμα 4

    Σος ταχινιού: Στο μούλτι χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 5

    Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντιλέτα Λεότα: Αφήνει λίγα στη… φαντασία των ανδρών στις διακοπές της η Ιταλίδα αθλητικογράφος – Φωτογραφίες

    Παρότι οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι έχουν σχολιαστεί πολλάκις για την...

    ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ! “Εφυγε” ο Πίνδαρος Μεσμπούρης – Δεν τα κατάφερε… – ΦΩΤΟ

    Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 50 ετών ο...

    Αλλάζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή – Δημιουργείται Ανεξάρτητη Αρχή, πότε θα τεθεί σε λειτουργία

    Στην διενέργεια μελέτης προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης για την...

    Φωτιά: Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα 13 Ιουλίου

    Στην κατηγορία κινδύνου 3 μπαίνει η Αττική, η Εύβοια,...