flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η 24ΧΡΟΝΗ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 6: Και οι μπαμπάδες κάποιων στον “χώρο”

Οι υπόλοιποι 6 που κρατούνται από την Τετάρτη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας θα απολογηθούν αύριο Τρίτη. Και μάλιστα  για βαριά κακουργήματα -εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά! Δεν είναι μόνο ο 28χρονος με καταγωγή από την Πάργα (διαμένει Αθήνα) που ο πατέρας του είχε σχέση με τέτοιου είδους υποθέσεις. Αναφερόμαστε στον «Στέλιο» της «17 Νοέμβρη»! Και ο πατέρας των δύο αδελφών είναι γνωστός αναρχικός στο Αγρίνιο, από τους παλιούς ενταγμένους στον χώρο και υπηρετεί την δημόσια εκπαίδευση.

 

Και οι 7, εκτός από την παρουσία τους σε πορείες και άλλες κινητοποιήσεις αναρχικών δρούσαν σε ότι αφορά στα ναρκωτικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν  σε χώρο του πρώην Πανεπιστημίου Πατρών. Ουσιαστικά …πόνταραν  στην εχεμύθεια των ατόμων του ίδιου χώρου! Η δράση τους ήταν πλούσια και από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει επτά  ληστείες, τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ και μία σε κατάστημα Super Market, δέκα  κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και μια διάρρηξη οικίας. Χτυπούσαν ανά τρεις μήνες  ενώ   υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό των κερδών είναι πάνω από 20.000 ευρώ!

 

ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

 

Σε κάθε ληστεία συμμετείχαν μέλη της ομάδας, έχοντας ο καθένας τον δικό του ρόλο! Οι δύο βασικοί  κατηγορούμενου, εκ των οποίων ο ένας ο γιος του «Στέλιου» είχαν επιχειρησιακό ρόλο ενώ οι υπόλοιποι υποστηρικτικό, δηλαδή οι δύο πρώτοι κατέφταναν στην τράπεζα με κλεμμένο δίκυκλο, έμπαιναν  στο κατάστημα όπου με την απειλή όπλων που έφεραν μαζί τους, ανάγκαζαν του υπαλλήλους να τους παραδώσουν τις εισπράξεις, ενώ οι άλλοι  έπαιρναν κατάλληλες θέσεις, πρόσφορες για την επιτήρηση των καταστημάτων που διενεργούταν οι ληστείες, βρισκόμενοι σε άμεση επικοινωνία με τα επιχειρησιακά στελέχη μέσω ασυρμάτων. Μάλιστα για να ελέγχουν πλήρως τις κινήσεις των αστυνομικών αρχών, είχαν συντονίσει μερικούς από τους ασυρμάτους με την συχνότητα της αστυνομίας.

 

Σε σχέση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στα σπίτια, το συνολικό όφελος που  θα αποκόμιζαν  από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών θα ανερχόταν στο ποσό των 169.500 ευρώ και σε περίπτωση  που πουλιόταν ως γραμμάριο 1.129.800  ευρώ.

 

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι  η ανεύρεση σε σπίτι κατηγορουμένου  μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης (C4), που ήταν συνδεμένη  με πυροκροτητές και βραδύκαυστο φυτίλι, καταμαρτυρεί ότι σκοπός του ήταν να προκαλέσουν τρομοκρατικό χτύπημα, ώστε να δημιουργηθεί φόβος  και μέσω  αυτού να ενισχύσουν  την θέση τους και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την  δράση τους.

 

 

ypen