Σκουτέλης στον ΑΝΤ1: Προστασία 100% από τον κορονοϊό δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό

    Ημερομηνία:

    «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα επειδή άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια. Αν δεν αποκτήσουμε κουλτούρα προστασίας, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ από τον κορονοϊό», τόνισε ο Αθανάσιος Σκουτέλης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

    Για τον Θοδωρή Κατσανέβα είπε ότι, «προφανώς είχε κολλήσει λίγες μέρες πριν από το εμβόλιο, οπότε και δεν είχε προλάβει να χτίσει ανοσία» και εξήγησε ότι, τα αντισώματα αναπτύσσονται ανάλογα με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. «Τέσσερις μέρες μετά την πρώτη δόση, είναι σαν να μην το έχει κάνει» και εξήγησε ότι, δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, προστατεύεστε 100% από βαριά νόσηση». Ωστόσο, τόνισε ότι, «η μάσκα είναι απαραίτητη μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού».

    Φλίγκος

    Τα τέσσερα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκρινε με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας. «Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο κρατών, καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά», σχολίασε για το γεγονός ότι ισχύουν διαφορετικά δεδομένα κυρίως ως προς εμβόλιο της AstraZeneca.

    Για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι, «πάντα ανησυχούν τα ανοίγματα, ωστόσο το χαρακτηριστικό των self test, βοηθά». «Δεν έχω δεδομένα για να πω αν κάναμε καλά που ανοίξαμε τα σχολεία», απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εγκλωβισμένοι στον ιστό των Προσωπικών Αριθμών

    Από αυτή την εβδοµάδα οι Ελληνίδες κι οι Ελληνες...

    Φρίκη με «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία

    Μια από τις πιο ανατριχιαστικές περιπτώσεις έμφυλης κακοποίησης που...

    Σε μεγάλη ιστοσελίδα της Κίνας τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

    Συνέντευξη στην εφημερίδα Chinese Social Sciences Today, της Κινεζικής...

    Δείτε τους 10 πιο «ακριβούς« ελληνες ποδοσφαιριστές

    Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) δημοσίευσε μία...