flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Snik v Light: Το ξύλο βγήκε από τη διαφήμιση – Ποιοι είναι, πόσα βγάζουν, τι «πουλάνε»

Ολη η Ελλάδα ασχολήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον τσακωμό των δύο τράπερ στα μουσικά βραβεία MAD. Το τι έγινε μεταξύ του Λάιτ και του Σνικ, (σίγουρα) το έχετε διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες. Εχει ενδιαφέρον όμως, να αναλύσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν «νούμερο 1» στις προτιμήσεις των νέων και που γίνονται ανάρπαστοι και στις εμφανίσεις τους στην Πάτρα.

Ο ΝΕΟΣ ΡΥΘΜΟΣ

Ο Σνικ και ο Λάιτ-Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Ιωαννίδης- που… τάραξαν τη χώρα με τον τσακωμό τους, είναι η κορυφή του παγόβουνου στη μουσική βιομηχανία της νέας γενιάς. Από πίσω τους ακολουθούν δεκάδες ακόμα νέων καλλιτεχνών που ευαγγελίζονται την εύκολη ζωή, τα χρήματα που βγαίνουν από την καλοπέραση με καλλίγραμμες γυναίκες. Ουσιαστικά, η ανέλιξή των δύο πρωταγωνιστών οφείλεται στο ότι ήταν οι πρώτοι στη χώρα που έφεραν έναν πιο «πιασάρικο», χορευτικό και με ρυθμό ήχο.

Συνήθως γράφουν για δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια και περιγράφουν πόσο «σκληροί» χρειάστηκε να γίνουν για να «πετύχουν ως άνθρωποι».

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι ακολουθούν τον καθένα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα τραγούδια που αναρτούν έχουν ξεπεράσει συνολικά το εξωπραγματικό νούμερο των 100 εκατ. προβολών!

Σε εποχές γενικής κρίσης, οι νέοι θαμπώνονται από τον στίχο που είναι ντυμένος με ρυθμική μουσική. Επιπλέον, στην κουλτούρα αυτής της μουσικής εντάσσεται και η κόντρα με άλλους καλλιτέχνες του είδους. «Πουλάει» το να είναι τσακωμένοι και γι’ αυτό επιλέγουν «στρατηγικά» το με ποιον θα τσακωθούν. Ο Σνικ και ο Λάιτ τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν τα νέα τους τραγούδια που πιθανότατα θα γίνουν οι επιτυχίες του καλοκαιριού.

Αυτό που πουλάνε κυρίως οι καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους μουσικής, είναι ο «καλός» τρόπος ζωής. Σε όλα τα βίντεο κλιπ τους, παρουσιάζονται πλαισιωμένοι από άτομα γυμνασμένα γεμάτα τατουάζ, που αφήνουν να εννοηθεί ότι εργάζονται στη «νύχτα», ενώ επιδεικνύουν με καμάρι τα όπλα τους λέγοντας σε στίχους «πως αν χρειαστεί είναι ικανοί να τα χρησιμοποιήσουν».

ΥΨΗΛΟ ΚΑΣΕ

Στο πλαίσιο της επαφής των καλλιτεχνών με το κοινό, σε τακτική βάση πραγματοποιούν συναυλίες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, συνήθως σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά. Ασφαλώς, οι δύο καλλιτέχνες που πήραν μέρος στο επεισόδιο της Τετάρτης, ως οι θεωρητικά κορυφαίοι της χώρας, είναι και οι πιο ακριβοπληρωμένοι. Οπως πληροφορείται η «ΠτΔ» από επιχειρηματίες της πόλης, για μία εμφάνιση μιας ώρας ή λίγο περισσότερο οι καλλιτέχνες της τραπ μουσικής ζητούν ποσά που κυμαίνονται από τις 3.000 έως τις 5.000 ευρώ, ενώ για κάθε εμφάνισή τους σε άλλη πόλη έχουν πληρωμένα τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής, πάντα με υπερπολυτέλεια.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ

Το εισόδημα των καλλιτεχνών αυτού του είδους όμως, δεν περιορίζεται μόνο από ζωντανές εμφανίσεις. Εκμεταλλευόμενοι τον θόρυβο που δημιουργείται γύρω από το όνομά τους, δημιουργούν μάρκες ρούχων, γυαλιών, παπουτσιών και άλλων ειδών, αλλά και πραγματοποιούν εμφανίσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση σε πλατφόρμες διαδικτυακού περιεχομένου όπως στο Youtube.

Εκεί, οι πλατφόρμες τους πληρώνουν για να παράγουν περιεχόμενο που θα κρατά για ώρα τον θεατή μπροστά από την οθόνη του. Αυτές οι καθημερινές εμφανίσεις δίνουν στους καλλιτέχνες τη δυνατότητα να έχουν επαφή με το ως επί το πλείστων έφηβο και νεανικό κοινό τους απαντώντας σε ερωτήσεις, αλλά και να προβάλουν χορηγούς τους που σε πολλές περιπτώσεις είναι εταιρείες ποτών και διαδικτυακού στοιχηματισμού.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ

Οταν έρχονται στην πόλη μας αυτοί οι καλλιτέχνες, τα μαγαζιά που εμφανίζονται ζουν μέρες δόξας. Γεμίζουν ασφυκτικά από νέο – στη συντριπτική πλειοψηφία – κόσμο, ενώ πραγματοποιούν και ξεχωριστές εκδηλώσεις σε πιο φιλικές ώρες για μαθητές. Λίγες ώρες μετά φεύγουν με μερικές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη. Ωστόσο σε εμφανίσεις καλλιτεχνών της τραπ μουσικής στην πόλη, δεν λείπουν τα παρατράγουδα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατη εμφάνιση αθηναίου καλλιτέχνη στην πόλη που τερματίστηκε από επεισόδιο με μαχαιριές μεταξύ της συνοδείας του και ντόπιων.